Jegyek

Továbbra is kritikus Hayden állapota (frissítve!)

Superbike
Továbbra is kritikus Hayden állapota (frissítve!)
2017.05.18. 09:50
Csütörtök reggelig nem sok új hivatalos információ látott napvilágot a szerda délután balesetet szenvedő amerikai versenyző állapotáról, a hírek szerint azonban mesterséges kómába helyezték. Korábbi és jelenlegi motorostársai egyaránt gyors felépülést kívánnak a 2006-os világbajnoknak.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

Amint arról mi is beszámoltunk, szerda kora délután súlyos balesetet szenvedett Nicky Hayden. A Superbike-világbajnokságon a Honda színeit erősítő motoros épp társaival kerékpározott, amikor elütötte egy személyautó, amelynek a motorháztetőjén átrepülve a szélvédőjét is betörte. Az ütközés körülményei egyelőre tisztázatlanok, Haydent mindenesetre azonnal a közeli, Riminiben található kórházba szállították, ahonnan az este folyamán átszállították a cesenai kórházba.
 
Túl sok hivatalos információ nem látott napvilágot az amerikai versenyző jelenlegi állapotáról, ám a hírek nem túl biztatók. A cesenai kórház csütörtök reggel annyit erősített meg, hogy nem állt be jelentős változás Hayden állapotából, amely továbbra is súlyosnak tekinthető. Egyes sajtóhírek szerint mesterséges kómába helyezték a MotoGP 2006-os világbajnokát, és legalább 24 órán át abban is tartják, amíg pontosabban felmérhetik a fej- és mellkasi sérülések súlyosságát. Ugyan a motorosnak műtéti beavatkozásra lenne szüksége az agyi ödéma miatt, erre egyelőre az állapota miatt nem kerülhetett sor.

FRISSÍTÉS (csütörtök 17:15): A cesenai Maurizio Bufalini Kórház csütörtök délutáni közleménye szerint Nicky Hayden állapota továbbra is „rendkívül kritikus”: a jelenleg is az intenzív osztályon ápolt motoros több más komoly sérülés mellett súlyos agyi károsodást szenvedett. Csapata, a Red Bull Honda közlése szerint Hayden menyasszonya, Jackie mellett már a 2006-os világbajnok testvére, Tommy és édesanyja, Rose is ott van a kórházban.
 

Hayden korábbi és jelenlegi versenyzőtársai természetesen egyöntetűen gyors felépülést kívánnak a „Kentucky-i Kölyöknek” – a teljesség igénye nélkül íme, néhány jókívánság a motorosok közösségi oldalairól:

 
 

Get well soon mate, we hope you stay OK. Fingers crossed for you????????

Maverick Viñales Official (@maverickvinales25) által megosztott bejegyzés,

 
 
 
 
 

Fotó: Red Bull Honda
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: