Egyéb autósport

Toto Wolff: „A Mercedes szívesen dolgozna Mick Schumacherrel”

A német F1-es csapat főnöke örömmel látná, hogyha a Mercedes-motorral Formula-3-as Európa-bajnoki címet szerző 19 éves német pilóta követné édesapját, és az Ezüst Nyilak pilótájaként érne el a száguldó cirkuszban sikereket.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Noha Mick Schumacher jövőre kezdi meg a Formula-2-es szereplését a Prema-csapatnál, természetesen már most mindenki azt találgatja, vajon melyik csapathoz fog szerződni. Ilyenkor egyébként főleg két istálló kerül szóba, ahol édesapja, a hétszeres Formula-1-es világbajnok, Michael Schumacher is meghatározó szerepet játszott: a Ferrari és a Mercedes. Igaz, a Red Bull is szóba került – Mick esetleges Toro Rossóba történő szerződésével –, de egyelőre az ifjabb Schumacher az F2-es első szezonjára készül. A 19 éves német pilóta egyébként Mercedes-motornak köszönheti az idei F3-as Európa-bajnoki címét, így abszolút nem lenne meglepetés, ha 2-3 éven belül csatlakozna a német istállóhoz. Mindenesetre a Mercedes csapatfőnöke nem csinált titkot abból, szívesen látnák Mick Schumachert.

„Mick egy nagy tehetség, aki jelenleg egyik csapat versenyzői akadémiájának sem a tagja. Idén Mercedes hajtású autóval szerezte meg az első formaautós bajnoki címét, de sajnos nem tagja a junior programunknak. Időt kell adni neki, hogy bizonyítson, hiszen elképesztő teher van a vállán azzal, hogy a legeredményesebb versenyző fia. Kíváncsian várom, mire lesz képes az F2-ben, ugyanis biztos vagyok abban, bajnoki potenciállal rendelkezik. Hiszem, hogy velünk nagyon sikeres F1-es karrier várna rá, egy biztos, a Mercedes szívesen dolgozna vele. Aztán majd kiderül, csatlakozni akar-e hozzánk” – jelentette ki Toto Wolff, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi.

Sokan úgy vélik, hogyha 2019-ben vagy megnyeri, de legalábbis a legjobb három között zár összetettben, akkor már 2020-ban bemutatkozhat a száguldó cirkuszban, míg mások a 2021-es új szabályrendszer érkezésével együtt képzelik el a hétszeres világbajnok fiának érkezését. Aztán hogy a Ferrarit vagy a Mercedest választja, azt még talán maga Nostradamus sem tudná megjósolni…

Fotó: Daimler Media Site


Hozzászólások