Dakar

Törölték a hétfői szakaszt a Dakaron

Az elmúlt napok heves esőzései miatt a szervezők úgy döntöttek, a biztonság érdekében inkább törlik a hétfői, eredetileg 242 kilométeres szelektív gyorsaságit tartalmazó bolíviai etapot.

A 2017-es Dakar ralin számos szakaszt kellett lerövidíteni vagy teljes egészében törölni, elsősorban a bolíviai időjárásnak köszönhetően, s úgy tűnik, ezt idén sem tudták elkerülni a szervezők. Bár a mezőny már pár napja az országban tartózkodik, csak most érkeznek el arra a területre, ahol rendre problémát okoznak a heves esőzések és az emiatt kialakuló óriási sár. A mai, vasárnapi etap befutója, a tupizai tábort jelenleg is víz és sár borítja, így ez is hozzájárult ahhoz a döntéshez, hogy törlik a hétfői, eredetileg 242 kilométeres szelektív szakaszt Tupiza és Salta között.
 
„Most érkezünk arra a területre Bolíviában, ahol sokkal változékonyabb az időjárás” – fogalmazott a Dakar sportigazgatója, a többszöri győztes Marc Coma. „Ráadásul az utóbbi néhány órában komoly esőzések voltak arrafelé. A tábor már most borzalmas állapotban van. Lehetne gyorsaságit rendezni holnap, de inkább nem vállaljuk a kockázatot, s egy karavánban, közúton visszük el a mezőnyt a következő állomásra, ahonnan folytatódhat a verseny. Már az elejétől fogva tudtuk, hogy Bolívia ezen részén problémát okozhat az időjárás, és nem akartuk, hogy ez befolyásolja az eddig fantasztikusan alakuló Dakart.”

Fotó: Red Bull Content Pool


Hozzászólások