TCR

Tassit kiforgatták, Ficza ütközött, Nagy Dani a dobogón (videó!)

Őrült csatákat és kontaktokat hozott a TCR Europe első hungaroringi versenye, amelyen végül Dusan Borkovic nyert Stian Paulsen és a drámákból kimaradó M1RA-pilóta előtt. Jedlóczky L. Márk is pontot szerzett, a másik két magyar viszont kiesett.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Az eső továbbra is hol kisebb, hol nagyobb intenzitással szemerkélt a Hungaroringen, így a TCR Európa-kupa mezőnye enyhén nedves pályán, viszont slick abroncsokon vágott neki a szombat délutáni első futamnak. Az élről Mikel Azcona várhatta a piros lámpák kialvását, mellőle Tassi Attila rajtolhatott, ám a legjobban utóbbi csapattársa, Josh Files rugaszkodott el, így a brit átvette a vezetést nagyot csatázó két ellenfele előtt.

Files ellenben nem tudott meglógni üldözőitől, sőt úgy tűnt, fel is tartja a többieket: Azcona keményen próbálkozott, a célegyenes ráfordítóban aztán össze is értek, ezt pedig Dusan Borkovic használta ki remekül, aki Tassit is lenyomva az élre ugrott, míg a hondás brit egy körrel később kénytelen is volt feladni a küzdelmet.
Borkovic ellépett a mezőnytől, Tassit viszont keményen támadta Julien Briché: a két autó többször is összekoccant, a francia pedig végül a sóderágyba forgatta a magyar versenyző Hondáját, amelynek mentése miatt a biztonsági autó is pályára hajtott. Briché természetesen megkapta az áthajtásos büntetését, az utolsó két körre pedig a safety car kiállt a mezőny elől.

Bár a mezőny közepén még a fináléban is volt ütközés, Borkovic senkitől sem zavartatva nyert, míg mögötte Briché büntetése után Stian Paulsen lett a második, a drámákból kimaradó Nagy Dániel pedig a harmadik, így a M1RA versenyzője felállhatott a dobogóra. Ami a többi magyart illeti: Ficza Ferenc a jó rajthelye után gyorsan visszacsúszott, majd egy ütközés után a szalagkorláttal is találkozott, míg Jedlóczky L. Márk az egy pontot érő 10. helyen futott be. A M1RA portugálja, Francisco Mora a gázpedál-szenzor meghibásodása miatt idejekorán kiállni kényszerült. Az őrült első futam az alábbiakban teljes egészében visszanézhető – folytatás vasárnap 11:50-kor a második versennyel:


Hozzászólások