TCR

Tassi: „Rendkívül sportszerűtlen volt, amit Briché csinált”

Nagyon izgalmas hétvégén vannak túl a HELL ENERGY Racing Team with KCMG csapat versenyzői. A TCR Europe versenysorozat 4. futamának a Hungaroring adott otthont, ahol Tassi Attila és Josh Files nem kevés izgalmat okozott a szurkolóknak.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

A szombat délelőtti időmérő edzéseken Tassi nagyon jól ment a hazai pályán, így a 2. helyről kezdhette a délutáni első futamot, Files pedig a 3. helyről indulhatott. Rendkívül kiélezett küzdelem alakult ki az élbolyban rögtön a rajt után – Files Azconával csapott össze, aminek következtében a brit defektet kapott és kiesett a versenyből. Tassi a 2. hely megtartásáért folytatott nagyon erős küzdelmet Brichével, aki a kelleténél agresszívebben kezelte a helyzetet és végül a kavicságyra küldte Tassit, aki innen már nem tudta folytatni a versenyt. 

A HELL ENERGY Racing két versenyzője a szombati események hatására igencsak elszánt volt, hogy a második futamból a legtöbbet hozzák ki, így vasárnap sem unatkoztunk. Tassi a 9., Files a 8. helyről rajtolt és nem tűrtek ellentmondást, ha előzésről volt szó, így Tassi már az ötödik körben a 4. helyre küzdötte fel magát, innen azonban már nem tudott előrébb lépni – habár nagyon jól versenyzett, az autója nem bírta a tempót. Files-tól is nagyon szép előzéseket láthattunk, a brit pilóta végül a 3. helyen ért célba.  

„Szerintem rendkívül sportszerűtlen volt, amit Briché csinált szombaton, de nem keseredtem el, ilyen az autósport. Persze nagyon bosszantott, hogy megint nem tudtam célba érni, de ettől függetlenül vasárnap jókedvűen álltam rajthoz. A 9. helyről indultam és szerintem simán meg lehetett volna a 3. hely is, de a rajt utáni dulakodásban picit megsérült az autóm, emiatt sajnos a negyedik körtől hiába nyomtam a gázt, elfogyott az erő a kocsiból, így már nem tudtam visszaelőzni Filest, de örülök, hogy ő dobogós helyen végzett.  Összeségében nagyon élveztem ezt a hétvégét, mindig jó itthon versenyezni, de azért remélem, a következő futamon ismét a pódiumon állhatok én is” – mondta Tassi a verseny után. 

Írta: Hell Energy Hungary Kft.; Fotó: Rákóczi Ádám (P1race.hu)


Hozzászólások