Jegyek

Tassi megszerezte első győzelmét, Michelisz a második!

TCR
Tassi megszerezte első győzelmét, Michelisz a második!
2017.06.18. 09:38
Kettős M1RA-siker született a Hungaroringen: Tassi egy parádés rajt után magabiztos versenyzéssel zsebelte be TCR-es karrierje első győzelmét, Michelisz Norbi pedig remek hátvédként a második helyen ért célba Vernay előtt. Colciago negyedik helyével átvette a vezetést az összetettben, ám pályaelhagyás miatt még vizsgálják őt.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

A menetrendnek megfelelően vasárnap reggel kilenc óra után tíz perccel vette kezdetét a TCR történetének első magyar futama. Az első három sor mindegyikébe jutott a M1RA Hondáiból: a pole-ból Michelisz Norbi, a harmadik helyről Tassi Attila, az ötödik pozícióból pedig Roberto Colciago indulhatott (utóbbi Homola büntetése miatt lépett előre egy helyet). A páros oldalakon Vernay, Oriola és Huff várhatta a piros lámpák kialvását. Bernula
 
Szerencsére a Hondák ezúttal sem hazudtoltá meg magukat: Tassi még Micheliszt is lerajtolta és Colciago is átugrotta Vernayt, ezzel az első kanyarból a három M1RA autó jött ki az első három helyen – igaz a Mansellhez érve a francia visszavette a harmadik pozíciót Colciagótól. Tassi kiautózott magának némi előnyt a csapatfőnökkel szemben, míg Vernay ragadt Micheliszre, Colciago viszont pár tizednyire leszakította magáról Oriolát. Hátrébb Huff tartóztatta fel a mezőnyt, Lloyd és Nash érezhetően gyorsabb volt nála. Nem sokáig kellett mögötte vonatozniuk: a harmadik körben félreállt Huff a 12-es kanyar előtt.
Colciago éllre állt a pontversenyben – feltéve ha megőrizheti negyedik helyét

 
Érdemes még megemlíteni Homolát, akinek autóját szabálytalannak találták az időmérő edzés után, így a mezőny végéről kellett rajtolnia, ám az ötödik kört már a 12. pozícióban kezdhette meg – Cominit is megelőzve. A verseny feléhez érve sem változott a sorrend az élen: Tassi vezetett Michelisz és Vernay előtt, Oriola pedig kezdte szorongatni Colciagot. Újabb versenyző iratkozott fel a kiesettek listájára: Vervisch állt félre a Mansell előtt. A verseny második felében főleg Homola szolgáltatta a show-t, aki vadul szorongatta Kajai-ját az utolsó pontszerző pozícióért. Erőfeszítései sikerrel is jártak, a grúz rontott, így Homola három körrel a vége előtt megkaparintotta a 10. helyet.
 
Norbi eközben végig remekül játszotta a hátvéd szerepét, Vernay hiába autózott a lökhárítójától pár centire, nem tudott igazán előzési pozícióba kerülni. Tassi pedig nem hibázott, magabiztos versenyzéssel a hazai közönség előtt sikerült megszereznie TCR-es karrierje első győzelmét. Colciago is kivédekezte a negyedik helyet Oriolával szemben, ám többek közt ők ketten is vizsgálat alatt állnak sorozatos pályaelhagyás miatt. Ha marad az eredmény, akkor az lasz pilóta átveszi a vezetést az összetett pontversenyben Vernay és Tassi előtt. Folytatás 13:00-kor a második futammal.

Az első futam végeredménye:

Fotók: Rákóczi Ádám (P'race.hu)
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: