Jegyek

Tassi: „Esélyem sem volt az Alfával szemben”

TCR
Tassi: „Esélyem sem volt az Alfával szemben”
2017.04.17. 16:00
Megvan a M1RA első futamgyőzelme, Roberto Colciago álomszerű rajtot produkálva nyerte meg az első bahreini versenyt szombaton. Tassi Attila újabb dobogós helyezésben reménykedett, de végül nem úgy alakultak számára az események, ahogy várta.
 
Szeretnéd a helyszínen átélni a WTCC hungaroringi versenyének legendásan kiváló hangulatát, s élőben szurkolni Michelisz Norbertnek és a Zengő Motorsport pilótáinak? Akkor van egy ajánlatunk számodra, hiszen akár jegyshopunkon keresztül is megrendelheted a jegyedet a magyarországi futamra! (x)

Parádésan rajtolt Roberto Colciago az idei TCR sorozat első bahreini versenyén. A M1RA olasz pilótája a harmadik helyről valósággal állva hagyta az első sort és rögtön az élre állt és a vezetést ki sem engedte a kezéből a leintésig. „Kívülről talán úgy tűnt, hogy könnyű volt ez a győzelem, de egyáltalán nem! A rajt nagyon jól sikerült, aztán négy-öt kör alatt sikerült egész nagy előnyt kiautóznom” – olvasható Colciago nyilatkozata a M1RA hivatalos facebook-oldalán.
„Az elejétől kezdve kíméltem az autót, nem feszegettem a határokat a tempóban, így egész jó állapotban maradtak a gumijaim a táv második felére is. Ezen a bahreini pályán a legfontosabb, hogy ne hibázz – én csak egy kisebb hibát követtem el, amikor enyhén elfékeztem magam az egyik egyenes végén, de több kilengésem nem volt. Ebben a bajnokságban sok erős versenyző van, nem nagyon vannak 2-3 tizedesnél nagyobb különbségek az élen, szóval izgalmas lesz a szezon!”
 
Tassi Attila tizenkettedik lett az első versenyen. „Sajnos túl magas volt a víz hőmérséklete, és emiatt limitált a motor. Az első körben pont előttem lementek a sóderbe, ahonnan valószínűleg bekapott valamit az autóm, eldugult a rendszer, és nem tudott lehűlni a motor. Még az sem használt, hogy direkt kerültem a szélárnyékot. Emiatt sajnos nem volt meg a tempóm, és az egyenesekben folyamatosan húztak el mellettem.”
Tassi pozitívan, dobogós reményekkel várta a vasárnapi futamot, végül kissé csalódottan nyilatkozott a megszerzett nyolcadik hely után. „A rajt úgy sikerült, ahogy szerettem volna, már megvolt az első hely is. Viszont az egyenesekben nagyon megfogta az autót a plusz 20 kiló, Borkovic Alfája ellen esélyem sem volt. Utána hátulról nekem jött Nash, amivel veszítettem két pozíciót, majd Vernay is többször rám húzta az autóját, így megint hátrébb csúsztam…”
 

„Egyáltalán nem vagyok elégedett az eredménnyel, a harmadik helyről rajtolva ennél többet akartam. Viszont ezekből a szituációkból is tanulnom kell, úgy fogom fel, hogy kellenek az ilyen versenyek ahhoz, hogy jobbá váljak!” Az összetettben Colciago 50 megszerzett ponttal, mindössze kettővel az élen álló Vernay-hez képest a harmadik, Tassi 36 egységgel a hetedik helyről várja a spái folytatást.
 
Fotó: M1ra Motorsport Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: