Jegyek

Tassi duplázott a Hungaroringen, átvette a vezetést az...

TCR
Tassi duplázott a Hungaroringen, átvette a vezetést az összetettben!
2017.06.18. 13:31
Tökéletes hétvégét zárhatott Tassi Attila: a reggeli első futam után a délutáni második versenyen sem talált legyőzőre. A M1RA pilótája ezúttal Oriolát és Mollert utasította maga mögé. Sikerével a pontversenyben is az élre állt, az ötödik helyen záró Colciagot megelőzve.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Egy órakor rajtolt el a TCR második versenye a Hungaroringen. Természetesen az időmérő edzés legjobb tíz helyezettje ezúttal is fordított sorrendben állt fel a rajtrácsra, így Moller indulhatott az első helyről, majd a West Coast Racing két Golfja következett Altoé-Morbidelli sorrendben, majd Paulsen, Huff, Colciago, Tassi, Vernay és Michelisz sorakozott fel. Moller remekül kapta el a rajtot, megőrizte a vezetést, hátrébb azonban akadtak gondok, többen is összeütköztek az első kanyar után – rögtön be is küldték a Safety Car-t.
 
Lloyd, Kajaia és Morbidelli versenye ért véget rögtön az első méterek után: Vernay forgatta bele az Alfa Romeot két riválisa gépébe. A biztonsági autó mögött Moller, Altoé, az ismét parádésan rajtoló Tassi, Colciago, Oriola, Paulsen, Michelisz, Nash, Vernay és Vervisch következett. A romok eltakarítása két körig tartott, ezután ismét meglengették a zöld zászlókat. A vezető négyes kapta el legjobban az újraindítást, jó két másodperccel megléptek az Oriola vezette üldözőboly elől. Oriolát és Vernay-t vizsgálni is kezdték, feltehetőleg az újraindítás során nem tartották a kellő távolságot.
 
Moller megőrizte vezetését, ám mögötte volt változás bőven: Tassi, Oriola és Michelisz is előrelépett egy-egy helyet. Hátrébb Huff szorongatta Cominit, kicsit át is szabta az Audi hátsó lökhárítóját, eme tettét a felügyelők rögtön vizsgálni is kezdték, de retorziót végül nem alkalmaztak. Rövidesen azonban már Huff kényszerült védekezni a villámtempóban felzárkózó Homolával szemben. Időközben véget ért a verseny Borkovic számára is, a szerb mindkét futamot műszaki hiba miatt kényszerült feladni.
 
Tassi a 11. körre szinte teljesen felzárkózott Mollerre, mialatt Oriola továbbra is képtelen volt áthámozni magát Altoén. Attika nem sokat tétlenkedett, a kör végén át is vette a vezetést. A következő kör elején Oriolának is sikerült legyűrnie a West Coast olaszát, Michelisz Norbi pedig Vernay támadásait verte vissza sikerrel. Újabb pilótától kellett búcsút vennünk időközben, Vervisch autójának jobb első felfüggesztése látványos módon adta meg magát.
 
A 13. kör végén Oriola is túljutott Molleren, ám a hátralévő egyetlen kör már kevés volt ahhoz, hogy utolérje Tassit: a M1RA pilótája a második futamot is megnyerte! Sikere egyben azt is jelentette, hogy az összetett pontversenyben átvette a vezetést az ötödik helyen végző csapattársától. Michelisz Norbi ezúttal hatodikként ért célba. Folytatás július második hétvégéjén Oscherslebenben.

A második verseny végeredménye:

Fotók: Rákóczi Ádám (P1race.hu)
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: