WTCR

Tassi Attila a KCMG Hondával együtt lép fel a WTCR-be!

Remek hírrel indult magyar szempontból a hétfő, a Honda ugyanis bejelentette, hogy a KCMG lesz a Münnich Motorsport mellett a másik csapata a világkupán, a már korábban bejelentett Tiago Monteiro társa pedig a tavaly az Európa-kupában remeklő Tassi Attila lesz.
Azt már korábban bejelentette a Honda, hogy az egyik ügyfélcsapata továbbra is az All-Inkl.com Münnich Motorsport lesz a WTCR-ben, ahol két argentin, Esteban Guerrieri és Nestor Girolami fog versenyezni. Azt is tudtuk, hogy a 2017-es tesztsérülése után végre teljes szezonra visszatérő Tiago Monteiro is marad a japán márka kötelékeiben, ám arra mostanáig kellett várnunk, hogy kiderüljön, ki lesz a portugál társa és melyik alakulat színeiben fognak indulni.
 
Már eddig is pletykálták, hogy a Boutsen-Ginion Racing nem marad a Honda partnere a világkupán, így felmerült, hogy a TCR Európa-kupában tavaly remek idényt futó KCMG lesz a befutó, méghozzá azzal a Tassi Attilával, aki egészen a szezonzáróig harcban volt a bajnoki címért is, s csupán egyetlen ponttal maradt le az összetett dobogóról, egy évvel korábban pedig ezüstérmes lett a TCR International Seriesben. Nos, hétfő reggel kiderült, hogy ez a magyar szempontból legjobb forgatókönyv lépett életbe, azaz a KCMG lesz a Honda másik csapata, Monteiro pedig a Michelisz Norberttel eltöltött évek után újra magyar társat kap a 19 éves Tassi személyében!
„A legnagyobb álmom vált valóra. Tudom, sokszor említettem tavaly, hogy 2019-ben már a WTCR-ben szeretnék versenyezni, de ez eddig csak álom volt, amiről most szinte el sem hiszem, hogy valóra vált!” – idézi a Hell Energy Magyarország által kiadott közlemény a fiatal magyar pilótát, aki egyébként a tavalyi hungaroringi fordulón szabadkártyásként már bemutatkozott a WTCR-ben. „Nagyon megtisztelő, hogy a Honda ennyire bízik bennem, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy bizonyítsak nekik, és a közönségnek.”
 
„Fontos megjegyeznem, hogy a HELL ENERGY és a családom támogatása nélkül nem tartanék most itt, ezúton köszönöm nekik ezt a fantasztikus lehetőséget. Arról nem is beszélve, hogy a mezőny egyik legtapasztaltabb pilótája lesz a csapattársam. Biztos vagyok benne, hogy Tiago Monteirótól rengeteget fogok tanulni, és ütős csapat leszünk. Már most nagyon jó a kapcsolatunk Tiagóval, remélem, ez így is marad. A mezőny idén erősebb, mint valaha. Többszörös világbajnokok ellen kell helytállnom, de mindent megteszek azért, hogy a maximumot hozzam ki magamból.”

 
Tassi feljebb lépésével újabb márka felállása vált teljessé a WTCR 2019-es szezonjában, s ezzel immár 23 versenyző indulása vehető biztosra, köztük tehát két magyarral. A japánok mellett a Hyundai, a Lynk & Co, a Volkswagen, az Audi és az Alfa Romeo is ismertette már a pilótái neveit – igaz, néhány esetben még nem dőlt el a pontos csapatleosztás –, emellett pedig egy cuprás indulót is ismerünk már. Így áll tehát jelenleg a Túraautó-világkupa idei mezőnye:

Hyundai: Gabriele Tarquini, Michelisz Norbert, Augusto Farfus, Nicky Catsburg
Lynk & Co: Yvan Muller, Thed Björk, Andy Priaulx, Yann Ehrlacher
SLR Volkswagen: Rob Huff, Mehdi Bennani, Johann Kristoffersson, Benjamin Leuchter
Team Mulsanne Alfa Romeo: Kevin Ceccon, Ma Qing-Hua
All-Inkl.com Münnich Motorsport Honda: Esteban Guerrieri, Nestor Girolami
KCMG Honda: Tiago Monteiro, Tassi Attila
Leopard Racing Audi: Jean-Karl Vernay, Gordon Shedden
Comtoyou Audi: Frederic Vervisch, Niels Langeveld
Comtoyou Cupra: Aurélien Panis, ???
 
Fotó: TCR Europe


Hozzászólások