Jegyek

Tarquini: „Biztos vagyok benne, hogy harcban leszünk a...

WTCR
Tarquini: „Biztos vagyok benne, hogy harcban leszünk a bajnoki címért”
2018.03.11. 16:42
A WTCR-ben szereplő Gabriele Tarquini a Monzában történő tesztekről és az új Hyundairól is beszélt. Kiemelte azt, hogy milyen sokat jelent neki az új projekt és hogy motiváltan várja az új versenyévadot.
 
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg! (x)

Michelisz Norbert csapattársa, Gabriele Tarquini állítólag a leggyorsabb kört autózta a monzai tesztnapon csütörtökön. A veterán túraautós versenyző beszélt arról, hogy mi volt a céljuk. „A télen teszteltünk pár napot. Ez volt az első alkalom, amikor feltettük a száraz gumikat Monzában, szóval önmagában ez jó volt” – nyilatkozta Tarquini, akit a TouringCarTimes.com szakoldal idéz. „Egy gyors pályára jöttünk, ahol azelőtt még nem teszteltünk és ahol a kerékvetők nem különböznek nagyon a marrakeshiektől. Azért jöttünk ide, hogy felkészüljünk a gyors pályákra, mint például Makaó vagy a Nordschleife, és erre jó volt Monza.”
 
Tarquini már az i30 N TCR bemutatásakor is a saját gyermekének nevezte az új Hyundait. Ezúttal részletesen mesélt arról, hogy mennyit jelent neki az autó fejlesztése és hogy honnan jött ez az új lelkesedés. „A megközelítés ugyanolyan, de a lelkesedés változott. Most nem csak a projektért dolgozom, hanem saját magamért is. Nagyon hasznos lesz az, amikor végre „kilincs a kilincsen” akció lesz a pályán. Mindig is motivált voltam, de a legfontosabb dolog az, hogy a vevőknek egy jó autót adjunk, amelyet élvezetes vezetni. Most azon dolgozunk, hogy jobban rám szabjuk és finomhangoljuk a kocsit. Az alapunk nyilvánvalóan erős és most azon dolgozunk, hogy a fejlesztéseink jó eredményekhez segítsék hozzá a BRC Racing Teamet.”
 
A bajnokságban az erőviszonyok kiegyenlítettségét az úgynevezett Balance of Performance segítségével igyekeznek megtartani. Tarquini erről a rendszerről és az autóban rejlő lehetőségekről is beszélt. „Az autó gyors és minden körülmények között jól viselkedik. Biztos vagyok benne, hogy harcban leszünk a bajnoki címért. Meghoztunk pár döntést és majd kiderül, hogy a Balance of Performance ellenére is kifizetődnek-e. Meglátjuk, hogy hogyan kezdődik majd a szezon és reméljük, hogy a BoP rendszer képes lesz majd egy szinten tartani különböző autókat. Ha ez sikerül, akkor egy érdekes és látványos bajnokságot várhatunk.”

Írta: Krizsa Gergő; Fotó: TCR Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: