Formula-E

Szlalomozás, agresszív védekezés és rajtbüntetés a Formula-E-ben

Forrnak az indulatok a szombati verseny után Hongkongban. Nick Heidfeld szerint Jean-Eric Vergne védekezett túl keményen vele szemben, Sebastien Buemi pedig Lucas di Grassit vádolja agresszív vezetéssel. Mindeközben a futam győztese komoly hátrányba kerül vasárnap.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Küzdelmes versenyen van túl Nick Heidfeld, a német pilóta jól jött el a rajtnál Hongkongban, mégis pozíciókat veszített az első kanyar után. Később sikerült felzárkóznia a második helyezett Jean-Eric Vergne mögé, aki egy körrel korábban cserélt autót, így spórolnia kellett az energiával. Heidfeld számos alkalommal megpróbálta megelőzni francia riválisát, aki azonban agresszíven védte a pozícióját, volt, hogy össze is ért a Mahindra versenyzőjével.
 
„Ennek a harmadik helynek most még nem tudok örülni. Nem tetszett, ahogy Vergne védekezett, túl sokszor szlalomozott előttem, nem tartotta magát a szabályokhoz” – idézi Heidfeld szavait a Motorsport.com szakoldal. „Beszéltünk az esetről, ő természetesen azt állítja, hogy rendben volt a védekezése. Elfogadom a véleményét, de nem vagyok boldog.”
 
A pole pozícióból indul francia állítja, hogy nem ment volna bele semmilyen rázós manőverbe, hiszen azzal a bajnoki esélyeit sodorta volna veszélybe. „Csak célba akartam érni. Kemény küzdelem volt, Nick nagyon jól harcolt. Nem akartam semmi butaságot csinálni, azért vagyok itt, hogy megnyerjem a bajnokságot.” Vergne-nek nem mellesleg a rádióval és a fékekkel is gondjai voltak a futam során, amely egy másik necces pillanatot is tartogatott.
A két évvel ezelőtti bajnok, Sebastien Buemi a verseny elején próbált meg bebújni Lucas di Grassi mellé, a brazil azonban nem hagyta magát, és egy összeérés árán megvédte a helyét. Kettejüknek nem ez volt az első – és vélhetően nem is az utolsó – találkozása a pályán. A címvédő később sérült felfüggesztés miatt kiállt a bokszba, igaz, erre a Daniel Abttal történt koccanás okán volt szükség.
 
Buemi szerint az előzési kísérletnél di Grassinak kellett volna engednie. „Az ilyen eseteknek mindig összeérés a vége. Nem maradt helyem, választhattam, hogy vagy a falnak vagy az autójának megyek neki. Mellette voltam, ő viszont úgy fordult, mintha egyedül lett volna. ennek az lett az eredménye, hogy mindkettőnk autója megsérült. Már megcsináltam az előzést, ő viszont túl keményen védekezett.”
 
A szombati nyitófutam győztesét Sam Birdöt áthajtásos büntetéssel sújtották a bokszutcai incidensért, a brit ennek ellenére meg tudta tartani a vezető pozíciót. A versenyfelügyelők most veszélyes vezetésért tíz hellyel hátrébb sorolták Birdöt a vasárnapi futam rajtrácsán.
 
Fotó: FIA Formula-E Media


Hozzászólások