Egyéb motorsport

Szépen szerepeltek Talmácsi növendékei a Rookies Cup válogatóján

Oláh Barnabás és Számadó Máté szépen teljesítettek a Red Bull MotoGP Rookies Cup válogatóján Spanyolországba, a guadix-i versenypályán. 30 nemzet 105 legjobb utánpótlásversenyzője mérte össze tudását a három napos eseményen.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Mindkét fiatal kiválóan vette az akadályokat, hiszen ismeretlen volt számukra a pálya, a motor és a rendkívül erős közeg. Oláh Barnabást továbbjutott az első napi teljesítményét követően és egyedüli magyarként beválogatták a döntőbe, ahol megjavítva saját köridejét a mezőny legfiatalalabbjaként (12 éves) felvette a versenyt a nála idősebbekkel is. Végül a jövő évi MotoGP Rookies Cup mezőnyébe nem került be, mert csak a 13 legjobbnak adatott meg a lehetőség, hogy kvalifikálja magát a 2019-es szezonra.

Talmácsi Gábor így értékelte két növendékének teljesítményét és a szervezés profizmusát: „Nagyszerű döntés volt megmérettetni a versenyzőket és felmérni a nemzetközi erőviszonyokat. Rengeteg tapasztalatot szereztünk, menedzsment oldalról pontos irányokat látok a jövővel kapcsoltban és edzőként is felmértem a nemzetközi kapcsolataim által, hogy a versenyzők részére milyen újabb stratégiai lépéseket kell megtenni a karrierjük előmozdításával kapcsolatban. Jó érzés volt látni a döntőben Oláh Barnabás fejlődését a pálya széléről. Köszönjük a RedBull MotoGP Rookies Cupnak a lehetőséget. Jővőre még nagyobb esélyekkel visszatérünk. Jó érzés volt látni, hogy mennyien követték a fiatalok szereplését. Köszönjük a támogatást.”

Oláh Barnabás és Számadó Máté mellett egy harmadik magyar, a H-Moto Team színeit képviselő Kakuszi Ádám is részt vett a Red Bull Rookies Cup válogatóján, ám a kiválasztottak közé ő sem tudott bekerülni.

Talmácsi Group Média


Hozzászólások