Superbike

Sykest „lenyűgözte” az első BMW-s teszt

Először gurult pályára a 2013-as világbajnok és csapattársa, Markus Reiterberger az új S1000RR Superbike-változatával: mindkét motoros pozitív első benyomásokról beszélt.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Miközben a Superbike-világbajnokság mezőnyének jelentős része jól megérdemelt pihenőjét tölti, a jövőre újból gyári csapattal jelentkező BMW épp a napokban teljesítette első privát tesztjét az új S1000RR-rel. A Shaun Muir alakulatával együttműködő bajor márka gépére első ízben ülhetett fel a Kawasakitól hosszú évek után elküldött Tom Sykes, valamint a gyártót régóta képviselő Markus Reiterberger. Sykes már korábban is úgy nyilatkozott, hogy megérzése szerint a BMW versenygépe passzolni fog a stílusához, s a spanyolországi Almeriában megtett közel 100 kör után is optimistának tűnik a brit versenyző, akinek szavait a BMW sajtóközleménye idézi:
 
„Nagyon elégedett vagyok a teszttel. Természetesen még elég korán vagyunk és nagyon sok munka vár még ránk, de meglehetősen elégedett voltam azzal, ahogy a BMW S1000RR nyergében éreztem magam. Összességében jók voltak a visszajelzések. Egyértelműen két produktív napon vagyunk túl, elég sok paramétert módosítottunk a motoron, és alaposan megértettünk néhány kulcsfontosságú területet, ahol dolgoznunk kell. Biztatóan alakult számomra ez a kétnapos teszt, lenyűgözött a végeredmény. Először dolgozott együtt a teljes csapat a BMW mérnökeivel együtt ebben az új környezetben, szóval mindenki számára új élmény volt, mégis hamar óramű-pontossággal ment minden. Szóval úgy tűnik, gyorsan fejlődünk, és jól érzem magam a BMW Motorrad WorldSBK Team kötelékeiben” – fogalmazott Sykes, míg Reiterberger a következőket mondta el:
 
„Arra koncentráltunk, hogy először kigurulhassunk az új motorral, én pedig hozzászokjak a csapathoz és az új szerelőimhez. Minden új számomra: a csapat, a munkamódszerek és a motor Superbike-verziója is. Az első teszt igen jól ment az új motorral, az első pillanattól kezdve otthonosan éreztem magam az üléspozíciót és a kormánykarokat illetően. A sűrű programunk során rengeteget dolgoztunk a vázon, az elektronikán, a geometrián és egy rakás beállítási opción. Mindent ki akartunk próbálni, hogy továbbadhassuk a tapasztalatokat a BMW-nek és a csapatnak, hogy dolgozhassanak a motoron a következő tesztig. Még mindig korai szakaszban járunk, és elsősorban funkcionális teszteket végeztünk, és fontos volt, hogy a lehető legtöbb információt gyűjtsük. Rendkívül elégedettek vagyunk az eddig elértekkel, jól kijövünk a csapattal is, és azon dolgozunk, hogy még tovább fejlődjünk együtt.”
 
Fotó: BMW Motorrad WorldSBK Team


Hozzászólások