MotoGP

Suzuki: „Most a koronavírus ellen versenyzünk”

A csapatfőnök Davido Brivio mindenkit türelemre és óvatosságra intett, de bízik benne, hogy minél hamarabb lecseng a járvány.
Ahogyan azt már mindenki tudja, a MotoGP 2020-as idénye a tervek szerint május elején Spanyolországban, Jerezben fog elindulni, bár még ez is kérdéses. A szezonnyitó Katari Nagydíjat törölték a szervezők, majd a soron következő versenyeket is mind az év végére halasztották el a koronavírus miatt, így a legfrissebb naptár szerint a szezon november utolsó hétvégéjén fog befejeződni. A Suzuki csapatfőnöke, Davide Brivio elmondta, ugyan volt már része egy pár kisebb gondban, de ekkora bajjal még sosem szembesült, mint amit a járvány okoz:

„Soha nem voltunk még olyan vészhelyzetben, hogy versenyeket kelljen törölni vagy halasztani” – idézi az olasz szakembert a Crash.net szakoldal. „2008-ban volt egy gazdasági válságunk, ahol megpróbáltuk csökkenteni a költségeket, 2018-ban pedig a Silverstone-i futamot kellett törölni a rendkívüli időjárási körülmények miatt, de nem emlékszem arra, hogy akár politikai vagy egészségügyi okokból ilyen hosszú ideig le kellett volna állni. Senki nem tapasztalt még ilyet azelőtt.”

„Jelenleg lehetetlen terveket szőni, mert még sok dolog változhat, szóval most a lehető legjobb dolgot tesszük: várunk és vigyázunk az egészségünkre és a családunkra. Mindenki az egészségére koncentrál, és arra, hogyan tudnák minél hamarabb megoldani a gondokat. Minden nap követjük az eseményeket, és amikor a vészhelyzet véget ért, akkor visszatérünk majd a kérdésekre.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások