MotoGP

Suppo: „Dani mindig is a vb-cím egyik esélyese volt”

Dani Pedrosának nem lehet könnyű, hiszen Casey Stoner 2012 végi visszavonulásával úgy tűnt, megnyílt az esély előtte, hogy végképp elsőszámú pilóta legyen a Repsol Hondánál, ám az újonc Marc Marquez minden várakozást felülmúlva világbajnoki címet nyert a csapattársaként. A HRC azonban a sorozatos bajnoki vereségek ellenére sem szándékozik megválni a rutinosabb spanyoltól.
Dani Pedrosa tavaly már a nyolcadik szezonját teljesítette a királykategóriában a Repsol Honda színeiben, s úgy tűnt, hogy korábbi csapattársa, Casey Stoner visszavonulásával végleg elsőszámú pilótává léphet elő a csapatnál. Csakhogy az újonc Marc Marquez mindenki számítását keresztülhúzta azzal, hogy rögtön világbajnoki címet nyert, négy ponttal megelőzve a yamahás Jorge Lorenzót. Tegyük azt is azonban hozzá, hogy Pedrosa a Sachsenringen hatalmas balesetet szenvedett, amely miatt a Német Nagydíjat ki is kellett hagynia, ráadásul a következő versenyeken sem volt százszázalékos, pedig az incidens előtt még a pontverseny élén állt a spanyol. A vereséget követően újból felerősödtek azok a hangok, miszerint a HRC nem kívánja meghosszabbítani a motoros 2014 végén lejáró szerződését, s ismét megpróbálják leszerződtetni a nagy rivális Lorenzót, ám a csapatfőnök Livio Suppo határozottan cáfolta ezt, s elmondta, hogy még mindig bíznak Pedrosa képességeiben:
Suppo szerint Pedrosa 2014-ben is a vb-cím egyik várományosa lesz

„Ha tetszik, ha nem, Dani mindig is a vb-cím egyik esélyese volt” – nyilatkozta Suppo a MotorCycleNews.com weboldalnak. „Láttuk, ahogy megsérült Németországban, amikor vezette a bajnokságot, s ez nagy hatással volt a szezonjára. Hihetetlenül nagy balszerencséje volt, de mint mindig, most is úgy gondolom, hogy megvan benne a potenciál ahhoz, hogy világbajnok legyen. Szóval nem látok rá okot, miért ne lehetne ott a legnagyobb esélyesek között” – fogalmazott a HRC-főnök, majd arra a felvetésre, miszerint Marquez azonnali sikere miatt a rutinosabb honfitársnak az idei évben már mindenképpen nyernie kell, így reagált: „Ha két nagyon erős versenyzőt szeretnél, akkor mondjon nekem valaki egy nevet, aki erősebb Daninál. Hosszú ideje a HRC-nél van már, s igaz, hogy már régóta nem nyert bajnokságot, de mindössze három pilóta van, aki kiemelkedik a mezőnyből, s Dani egyértelműen köztük van. Ha egy nagyon erős csapatot szeretnél, Dani mindenképp megérdemli, hogy ott legyen, s úgy gondolom, újra meglesz az esélye arra, hogy nyerjen.”


Hozzászólások