Jegyek

Suppo: „A Ducati nem a szárnyak miatt nyert Ausztriában”

MotoGP
Suppo: „A Ducati nem a szárnyak miatt nyert Ausztriában”
2017.02.14. 12:58
Vajon Marc Marquez még mindig motivált? Van-e még esélye Dani Pedrosának a vb-címre? Mekkora vihart fognak kavarni a Yamaha rejtett szárnyai? Livio Suppót, a Repsol Honda igazgatóját a crash.net szakoldal kérdezte.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Livio Suppo…
…az eddigi tesztekről: „Nem vagyunk százszázalékosan elégedettek az új motorral, de folytatjuk a munkát az idénykezdetig. Ugyanakkor lényegesen jobb helyzetben vagyunk, mint egy évvel korábban. Sokan elfelejtik, hogy csak tesztről van szó és máris arról beszélnek, hogy nagy bajban vagyunk. Az első tesztek alapján különben sem lehet pontosan megjósolni az erőviszonyokat.”
 
…Marc Marquezről: „Marc még nagyon fiatal, de a motivációja töretlen. Ő egy hihetetlen tehetség és a tavalyi évben versenyzőként is nagyot fejlődött. Megértette, hogy a világbajnoki címhez nem kell minden futamot megnyernie, de minden versenyből ki kell hoznia a legtöbbet. Különösen fontos volt ez tavaly, ahol az elmúlt évekkel ellentétben nemcsak a Honda és a Yamaha tudott győzni, hanem négy különböző gyártó. Könnyen elképzelhető, hogy idén is valami hasonló fog történni és ebben az esetben nehéz lesz kiemelkedni a mezőnyből.”
…Dani Pedrosáról: „Danival 2006 óta tart az együttműködésünk és még mindig sokat tesz hozzá a csapathoz. Ő az egyik legerősebb pilóta a MotoGP-ben és azon kevesek közé tartozik, akik pályafutásuk minden egyes évében futamot nyertek a királykategóriában. Nagyon jól ismerjük őt, ismerjük az erősségeit és hisszük, hogy több az erőssége, mint a gyengéje. Nem látom okát, hogy miért kéne lecserélnünk őt.”
 
…az új motorról: „Különböző erőforrásokkal teszteltünk és úgy tűnik, mindkét pilótánk, sőt Cal Crutchlow is az új verziót preferálja. Ők is és a mérnökök is úgy hiszik, hogy több potenciál van az új fejlesztésű motorban, noha egyelőre nem tökéletes. Időre van szükségünk, hogy mindent megértsünk vele kapcsolatban. A legfontosabb, hogy a versenyzők jobban érzik magukat a motoron és elégedettebbek a teljesítménnyel.”
…a privát csapatokról: „A szatellit Honda tavaly esős és száraz körülmények között is nyert futamot. Crutchlow nagyszerű formában van és remélhetőleg idén is képes lesz hasonló teljesítményre. Miller sokat lépett előre a sepangi teszten. Több változás is történt körötte, nemcsak a motorral kapcsolatban, de új emberek is vannak a csapatában, ami szintén jót tehet neki. Rabat sajnos megsérült, de remélem, hogy minél hamarabb felépül.”
 
…a Yamaha rejtett szárnyairól: „Úgy látszik, most ők akartak lenni az elsők, akik valami újjal hozakodnak elő. Eddig mindenki a Ducatiról beszélt, most pedig azt fogják mondani, hogy mindenki a Yamahát másolja. Az elmúlt években sokkal többet beszéltünk az aerodinamikáról, mint korábban bármikor, Dovizioso viszont azt nyilatkozta, hogy nincs akkora különbség szárnyak nélkül, mint várta. Lehet, hogy a kigyorsítás nehezebb nélkülük, viszont a motor könnyebben fordul. Őszintén mondom, szerintem ez túl van tárgyalva. Úgy gondolom, hogy a Ducati nem a szárnyak miatt nyert Ausztriában. Az a pálya kedvezett nekik, máshol meg szenvedtek. Lorenzo néhány versenyen használta a szárnyakat, Rossi pedig nem. Pedrosa Misanóban szárnyak nélkül győzött. A bő húszéves tapasztalatom alapján azt mondom, hogy ezekről a dolgokról nagyon jó beszélni, de nincs akkora kihatásuk a teljesítményre, mint hinnénk.”
 

Fotó: motogp.com, Repsol Honda
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: