MotoE

Smith volt a leggyorsabb a MotoE szombati tesztjén

Bár az időjárás miatt nem tudtak teljes értékű munkát végezni a jövőre induló elektromos széria csapatai, így is másfél másodpercet gyorsultak a motorosok a pénteki naphoz képest.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Szombaton is három félórás etappal folytatódott a MotoE Világkupa első szezonjára való felkészülés Jerezben – igaz, a második és harmadik szakaszt jócskán befolyásolta az újból megérkező eső, így a legtöbben a nap elején futották meg legjobb eredményüket. Az eredménylistát a MotoGP-ből érkező Bradley Smith zárta az élen 1:50,265-ös ideje pedig nagyságrendileg másfél másodperccel jobb Niki Tuuli pénteki körénél – jóllehet, az Energia elektromos gépei még így is négy szekundummal maradnak el a Moto3-as rekordtól.
 
Smith mögött amúgy épp Tuuli végzett a második pozícióban a második tesztnap során, míg a One Energy Racing és az Ajo Motorsport versenyzői mögött a Marc VDS-nél szereplő Mike di Meglio végzett. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Matteo Casadei lett a negyedik a SIC58 színeiben, kijelentető, hogy a Moto2-ből és a Moto3-ből érkező alakulatok egyelőre jobban szerepelnek a MotoGP-ből ismert istállóknál. Közülük Matteo Ferrari szerepelt legjobban a Tech3-vel, míg a nagy visszatérő Sete Gibernau tizedik lett. A jerezi teszt vasárnap zárul – már amennyiben az újabb égi áldást jósló előrejelzések tévesnek bizonyulnak.
 
A szombati tesztnap összesített eredményei (kattintásra nagyítható!):

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások