MotoGP

Smith nem érti, hogyan úszhatta meg a büntetést Bradl

A KTM motorosa kifakadt a Cseh Nagydíjon szabadkártyásként rajtbalesetet okozó németre: elmondása szerint meggondolatlan manőverbe kezdett az első körben, amelynek hármas bukás lett az eredménye.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A Német Nagydíj után Brnóban sem telt el az első kör tömegbukás nélkül: a mostani esést mindenki szerint Stefan Bradl váltotta ki, aki magával sodorta Bradley Smitht és Maverick Vinalest is – legalábbis a mögöttük haladó Jack Miller és Franco Morbidelli egyaránt így fogalmazott. Most megszólalt Vinales mellett a másik kárvallott is:

„Igen, száz százalékig, semmi kétség nincs felőle” – felelte Smith arra a kérdésre, hogy szerinte is Bradl-e a felelős. „Stefan bevetődött, négy embert próbált megelőzni egyszerre, aztán viszont blokkolta az első kerekét és magával vitt engem és Mavericket. Nyilván láttam őt elesni, belém csúszott, a kettőnk motorja pedig sajnos Mavericket is eltalálta, így ő is bukott. Megértem, Maverick miért ordibált velem a sóderágyban, ő csak egy narancssárga motort látott, én pedig próbáltam magyarázni neki, hogy nem én voltam. Kicsit összezavart Stefan minapi nyilatkozata, miszerint nem értette, mi történt. Keresek egy képet vagy videót, hogy felfrissítsem az emlékezetét…”
 

A videofelvétel hiánya lehetett az egyik fő ok, hogy a felügyelők végül nem szankcionáltak senkit a rajtbaleset után, Smith azonban nem ért egyet a döntéssel, amelynek a közösségi médiában is hangot adott: „Két hétvége alatt ez a második alkalom, hogy Stefan csinált valamit velem. A Sachsenringen miatta kellett lassítanom a Q1-ben, mivel nem nézett hátra a kivezető körén. Ez figyelmeztető jel kellett volna, hogy legyen számára, erre most meg kiütött két versenyzőt. Miller nyilatkozata alapján egyértelműen egy meggondolatlan manőver volt. Nagyon meglepődtem a versenyirányítás döntésén, és ezt biztos láthattátok a Twitteren is.”

Smith volt egyébként az egyetlen, aki részt tudott venni a hétfői brnói teszten a baleset résztvevői közül, Vinales és Bradl egyaránt vállfájdalmakra hivatkozva hagyta ki a gyakorlást. De nem a spanyol yamahás volt az egyetlen, akinek keresztülhúzta a számításait a HRC német beugrója: Cal Crutchlow ugyanis azt a karbon lengővillát próbálta volna ki a teszten, amelyet Bradl használt a Cseh Nagydíj hétvégéje során, s amelyet a motoros összetört az első körben. Crutchlow már többször elmondta, hogy ez a fő elem, amelyben különbözik a gépe a Repsol Honda duójától, s pont a karbon lengővilla segít jobban életben tartani a hátsó gumit Marc Marquezéknek. „Teljesen elvesztette az irányítást. Belső íven, a füvön akart előzni” – mondta Bradlről a brit. „Egyszerűen csak csalódott vagyok, hogy összetört egy alkatrészt, amelyet kipróbálhattam volna.”


Hozzászólások