Jegyek

Smith és Guintoli is rajthoz állna vasárnap

MotoGP
Smith és Guintoli is rajthoz állna vasárnap
2017.06.10. 19:59
A KTM brit motorosa a negyedik szabadedzésen esett nagyot, amely során megsérült az ujja, míg a Suzukinál Alex Rinst helyettesítő francia szervezete egy gyógyszeres kezelésre reagált szokatlanul, ezért hagyta ki a Katalán Nagydíj időmérő edzését.
 
Szeretnél kilátogatni a DTM és a TCR hungaroringi versenyére? Akkor van egy ajánlatunk a számodra, hiszen néhány napig akár jegyshopunkon keresztül is megrendelheted a belépődet a június közepén sorra kerülő rendezvényre! (x)

Bradley Smith a kora délutáni negyedik szabadedzésen mutatott be egy highside bukást a barcelonai pálya 2-es kanyarjában, amely után az orvosi központba is szállították őt. A brit versenyző főmérnöke, Tom Jojic a Motorsport.com szakoldalnak nyilatkozva elmondta: a motoros bal kezének kisujja beragadt a kormányba, s az így keletkezett sebet kellett kitisztítaniuk. Az időmérőt ezért ki is hagyta, s bár akkor azt közölte az orvosi stáb, hogy Smith már nem folytathatja a hétvégét, a KTM-es feltett szándéka vasárnap rajthoz állni: erről végső döntés holnap reggel születhet.
 
Nem Smith volt azonban az egyetlen, aki nem vett részt a Katalán Nagydíj kvalifikációján: a Suzukinál a csuklósérülés miatt távolmaradó Alex Rinst helyettesítő Sylvain Guintoli sem gurult pályára (a „kékek” spanyolja egyébként a hétfői barcelonai teszten ül újra motorra). A csapat eleinte csak annyit közölt, hogy a korábbi Superbike-világbajnok valamiféle fizikai probléma miatt marad a bokszban, a leintés után viszont kiderült, hogy egy szokványos gyógyszeres kezelésre adott szokatlan reakciót a francia motoros szervezete, ezért döntöttek az időmérő kihagyása mellett.
 
„Kár, hogy nem tudtam részt venni az időmérőn, mivel folyamatosan javultunk az edzések során, és úgy éreztem, jó teljesítményre lehetünk képesek. Közvetlenül a negyedik szabadedzés előtt kaptam fájdalomcsillapítós kezelést a karomra, ahogy már többször is korábban, de sajnos valami rosszul sült el és váratlan reakciót váltott ki a gyógyszer. Emiatt szédültem, ezért a csapattal együtt úgy döntöttünk, hogy inkább nem megyünk az időmérőn. Most már javul az állapotom, és remélem, holnap minden rendben lesz” – nyilatkozta Guintoli, akit szintén a Motorsport.com idéz.

Fotó: Sebas Romero (KTM Media Library)
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: