Jegyek

„Sejtettem, hogy egy bajnokesélyest szerződtettünk”

MotoGP
„Sejtettem, hogy egy bajnokesélyest szerződtettünk”
2017.04.15. 08:08
Lin Jarvis nem győzte dicsérni új szerzeményüket, Maverick Vinalest, aki az első két futam megnyerése után magabiztosan vezeti a világbajnokságot. A Yamaha vezetője Valentino Rossiról és a motorjukról is elismerősen beszélt.
 
Szeretnéd a helyszínen átélni a WTCC hungaroringi versenyének legendásan kiváló hangulatát, s élőben szurkolni Michelisz Norbertnek és a Zengő Motorsport pilótáinak? Akkor van egy ajánlatunk számodra, hiszen akár jegyshopunkon keresztül is megrendelheted a jegyedet a magyarországi futamra! (x)

Maverick Vinales a Ducatihoz távozó Jorge Lorenzo helyére érkezett a Yamaha gyári alakulatához, s egyelőre abszolút megfelel az elvárásoknak, sőt túl is szárnyalja azokat: a teszteken mutatott formája után Katarban és Argentínában is győzni tudott, így a pontversenyben is az élen áll. Lin Jarvis szerint a fiatal spanyol már a Suzukinál is megmutatta, mire képes, így nem volt zsákbamacska a szerződtetése, de azért így is meglepte őket a korábbi Moto3-as vb-győztes:
 
„Nyilvánvalóan benne volt a pakliban, hogy harcban lesz a vb-címért: láthattuk tavaly, mekkora tehetség, emellett már van két év tapasztalata is. Sejtettem, hogy esélyes lesz, de gondoltam-e arra, hogy megnyeri az első két versenyt? Nem, nem igazán. De mindenkinek megmutatta, hogy mire képes, mi pedig nagyon elégedettek vagyunk!” – idézi a Movistar Yamaha csapatfőnökét a MotorCylcleNews.com szakoldal.
Bár Vinales egyelőre elhomályosítja Valentino Rossi eredményeit, Jarvis szerint az is említést érdemel, ahogy a „Doktor” rendre felzárkózik vasárnap: „A termasi hétvége még problémásabb volt számára, mint a katari, lépésről lépésre mégis odaért. Amikor elérkezik a verseny pillanatai, akkor kell igazán ott lenned, s úgy tűnik, ha összekapja minden erejét, akkor a motor is elkezd működni ilyenkor. Hihetetlen versenyt futott, és tekintettel arra, hogy milyen nehézségei voltak, figyelemreméltó, hogy két dobogóval kezdte a szezont.”
 
A csapatvezető szerint ugyanakkor nem csak a versenyzők, hanem a motor teljesítményét is dicséret illeti, a Tech3 Yamaha újoncainak produkciója is bebizonyítja, hogy az M1 az egyik legkönnyebben kezelhető versenygép: „Úgy tűnik, jelen pillanatban nem igazán van hibája a motorunknak, nem okoz váratlan meglepetéseket és nem tud kifogni rajtad. Néhány ellenfelünk ugyan gyors tud lenni, de óvatosan kell bánniuk a versenygépükkel – most ez a nagy előnyünk” – magyarázta Jarvis.

Fotók: Yamaha Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: