Supersport

Sebestyén Peti: „Ez volt az egyik legjobb versenyem a szezonban”

Idei legjobb eredményéért harcolt Sebestyén Péter Portimaóban, amikor De Rosa technikai hibája miatt piros zászlóval véget vetettek a futamnak öt körrel a vége előtt. Végül a top 8 helyett maradt a 11. hely, de a nehéz kezdés után nagyszerűen versenyzett a magyar pilóta.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Tesztelés nélkül vágott neki két hónapos szünet után Sebestyén Péter a Supersport-világbajnokság kilencedik fordulójának. A pénteki szabadedzésen gyorsan fel tudta venni a mezőnnyel a versenyt, azonban sajnos korán kiderült hiányzik a motorerő a Hondájából. A szombati frusztráló kvalifikáció után, végül a mérnökök elemezték az adatokat és motorblokk csere mellett döntöttek, ami remek döntésnek bizonyult, hiszen a vasárnapi warm up-on ismét top 10-ben motorozott legjobb hondásként Peti.

A versenyen a 15. rajtkockából indulva nem sikerült jól a start, ám néhány kör megtétele után megkezdte a felzárkózást. A top 6 és top 10 közötti bolyhoz zárkózott éppen fel és készült őket megelőzni, amikor véget vetettek a versenynek. Nagy kár, mert egyértelműen megvolt a tempója, hogy előre törjön.

„A verseny egész jól volt, sajnos korábban vége lett, mint ahogy terveztem. Nagyon csalódott vagyok a hétvége első fele miatt, mert az eddigi legjobb eredményt érhettük volna el, ha nincsenek technikai nehézségek. A versenyre tökéletes volt a motorom, a startnál és az első körben hibát követtem el, de aztán megnyugodtam és megkezdtem a felzárkózást. Jól gazdálkodtam a gumikkal, és biztatók voltak a köridők. Éppen megérkeztem az előttem lévő bolyba és kezdtem volna megelőzni őket, amikor lefújták a versenyt. Annak viszont nagyon örülök, hogy az egyik legjobb versenyem volt a szezonban! Remélem, Magny-Cours-ban ugyanitt folytatjuk beállítások tekintetében és reális célként tűzhetem ki a top 6-ot!” – összegzett Sebestyén Peti a versenyt követően. 

A CIA Landlord Insurance Honda csapatfőnöke, Simon Buckmaster is pozitívan értékelte a hétvégét: „Jó verseny volt, jól teljesített Peti. Ha nincs a piros zászló, biztos vagyok benne, hogy a TOP6-ért harcolhatott volna. Sajnos a kvalifikáció nem sikerült jól és ebben a mezőnyben nagyon nehéz hátulról felverekednie magát, de remek munkát végzett, az egyik legjobb versenye volt idén!” – mondta el a csapatvezető. A Supersport-világbajnokság három hét múlva  a franciaországi Magny Coursban folytatódik.

Forrás: Faster Promotion


Hozzászólások