Supersport

Sebestyén Peti: „Egyből éreztem, hogy minden a helyén van” (videó!)

Misanóban debütált Sebestyén Peti a CIA Landlord Honda csapatnál, és azonnal megmutatta, hogy rengeteg benne a potenciál az új motorral. A 16. helyen haladt át a célvonalon, később a pálya határainak elhagyása miatt büntetést kapott, így hivatalosan a 17. helyen zárta az olasz versenyhétvégét.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

„Elégedett és boldog vagyok az elmúlt napok miatt, természetesen kicsit többet vártam a versenytől. Sajnos az első pár kört túlságosan visszafogottan kezdtem, mert szerettem volna teljes versenyt menni, tapasztalatot gyűjteni és nem belemenni egy rosszul végződő csatába. Ennek következtében sokat vesztettem és csak az utolsó körökben értem oda, ahol már a kitűzött helyekért tudtam volna harcolni, aztán a büntetésem miatt ez meghiúsult.”

„Nyilván szeretném megtörni a jeget, pontot-pontokat szerezni és úgy érzem, ezzel a motorral nem elérhetetlen a top10-es eredmény sem, amiért keményen fogok hajtani. Az új csapat fantasztikus, az első pillanattól nagyon jó volt velük együtt dolgozni és nagyon sok építő tanácsot kaptam, ami segített abban hogy minden kimenetelben gyorsuljak. A legfontosabb, hogy remekül érzem magam a motoron, élvezet volt vele menni egész hétvégén” – mondta Peti, aki a P1race-nek külön vlogban is értékelte a misanói hétvégét:
A CIA Landlord csapatfőnökének, Simon Buckmasternek is tetszett Peti bemutatkozása, így összegezte a hétvégét: „Azt kell, hogy mondjam Sebestyén Péter hétvégi szereplése nagyon pozitív kezdés volt. Nyilvánvalóan nem akart elesni az első versenyén, egy kicsit óvatos volt a kezdőkörökben, de aztán nagyon keményen harcolt. Néhányszor elhagyta a pályát, ezért büntetést kapott, de így utólag nem nagy különbség, hogy 16. vagy 17. lett. Abból a szempontból viszont rossz, hogy így nem tudott pontszerző  helyért  előzni az utolsó körben. A szabály az szabály, de 6 másodperccel volt a mögötte haladó  versenyző, ezért számomra túlzott büntetés, hogy egy pozíciót elvettek tőle. A szabályoknak is következetesebbeknek kellene lennie, de nem azok.”
„Péter megmutatta , hogy van benne potenciál és biztos vagyok benne, hogy a következő versenyeken jobbnál jobb pontszerző helyekért küzdhet majd. Kyle-al együtt most neki is lehetősége lesz tesztelni és versenyezni az új elektronikával, szóval egy erős szezonzárást várunk a CIA Landlord Honda csapatával. Köszönöm Kor és Matia munkáját, akik kiválóan tudtak együtt dolgozni Péterrel és így megmutattuk, hogy milyen erős a csapategység nálunk. Magabiztos hangulatban megyünk a nyári szünetre és nagyon optimistán tekintve az év további részére.”

Most kisebb szünet következik a bajnokságban, amit Peti fizikai és mentális felkészüléssel fog tölteni, hogy a lehető legjobb formájában térjen majd vissza. Augusztus végén tesztelni mennek az új csapatával Portimaóba, ezt követően szeptember elején pedig szintén Portugáliában, ugyanazon a pályán folytatódik a világbajnokság. 

Sport&Events Management


Hozzászólások