Supersport

Sebestyén Peti eddigi legjobb eredményét érné el a katari szezonzárón

Losail esti fényei fognak helyszíneként szolgálni az idei utolsó futamnak. A Superbike-világbajnoki cím már eldőlt, a Supersport-futam azonban óriási izgalmakat tartogathat a nézők számára. Magyar vonatkozásban továbbra is Sebestyén Peti az egyetlen motorversenyző, aki ilyen magas színvonalon képviseli hazánkat.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Petinek ez lesz az ötödik versenye a CIA Landlord Insurance Honda színeiben. Az elmúlt két futamon már stabilan pontszerző helyen végzett. Katarban kitűzött célja, hogy korábbi hibáiból tanulva és eddigi tapasztalatait összegyúrva, sikerüljön az idei legjobb eredményét elérnie.

„Nagyon izgatott vagyok az utolsó futam miatt. Az elmúlt négy versenyhétvégén, amit a csapattal töltöttem sokat tanultam, fejlődtem és most szeretnék mindent összetenni, annak érdekében, hogy az eddigi legjobb eredményemet érjem el. Egyszer voltam már ezen a pályán két évvel ezelőtt, amikor a Superbike-ban versenyeztem. Szeretem a vonalvezetést és tudom, hogy fekszik a Hondának. Főleg arra fogok koncentrálni, hogy már az első napon felvegyem a ritmust, kicsit gyorsabban, mint Argentínában, mert ez lehet a kulcs. A motorbeállítással jó úton haladunk, nyilván lesz min dolgozni, de teljes mértékben bízom a csapatom szakértelmében” – összegzett a magyar pilóta.

A Honda csapatfőnöke, Simon Buckmaster így fogalmazott: „Péter pontokkal a zsebében vághat neki az idei utolsó kihívásának. Tudom, hogy szeretne  minél közelebb kerülni a Top10-hez és megvan rá a reális  lehetősége, hiszen ő maga, a csapat és a motor is képesek rá. Szóval lássuk mit tartogat számunkra ez a 3 nap!”

A Supersport Világbajnokság rendhagyó módon már csütörtökön elkezdődik a szabadedzésekkel, a Superpole pénteken, a futam pedig szombaton kerül megrendezésre. A Spíler1 TV pénteken élőben közvetíti a kvalifikációkat, 16:30-tól izgulhatunk majd a hazai pilótáért, a szombati verseny pedig vasárnap este 19:25-kor lesz látható.

Forrás: Faster Promotion


Hozzászólások