MotoGP Motegi
F1 Austin
Superbike Losail
MotoGP

Schwantz Iannone lecserélését javasolja a Suzukinak

Az 1993-as világbajnok már nem először fogalmaz meg éles kritikát az olasz motorossal szemben: az amerikai legenda szerint a „kékek” versenyzője nem tudott irányt mutatni a csapatnak és olykor nem is adott bele mindent a versenyeken.
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el.

Andrea Iannone 2017 elején igazolt át a Suzukihoz, amely alakulat előző évben Maverick Vinales révén egy győzelmet és további néhány dobogós helyezést szerzett. Ehhez képest tavaly az olasz még csak dobogóra sem tudott velük állni, olykor a top10-be kerülés is nehezen ment neki és újonc csapattársának, a sérülésekkel is bajlódó Alex Rinsnek, s csupán a szezon vége felé nyújtottak erősebb teljesítményt, amikor mindketten tudtak egy-egy negyedik helyezést szerezni. Kevin Schwantz, a királykategória 1993-as világbajnoka már nem először ment neki keményen Iannonének, most pedig a Motorsport.com szakoldalnak nyilatkozva ismét tulajdonképpen az olasznak rótta fel a „kékek” tavalyi eredménytelenségét:
 
„Egy csapat vezető versenyzőjeként folyamatosan száz százalékot kell nyújtanod. 95 százalékos lángon égve a mezőny összes motorját élvezet vezetni. Azt a bizonyos utolsó öt százalékot kell kisajtolni belőle. Ez a különbség egy nagyszerű motor és egy olyan gép között, amely nem tud beférni a top10-be. Iannone tapasztalatával és annak fényében, hogy futamot is nyert a Ducatival, az ő iránymutatását kellene követnie a gyárnak, különösen az első évben. Talán idén már Rins is jobban bele tud szólni a dolgokba, hiszen neki is lesz már tapasztalata, de tavaly minden teher Iannone vállára nehezedett, s ő nem tudott megfelelni ennek. Idén is ő és Rins lesz a Suzuki versenyzője, de szerintem egyértelműen másik motorost kellene keresniük helyette 2019-re.”
 
Schwantz szerint Iannone olykor nem is adott bele mindent a versenyeken – erre a Katalán Nagydíjat hozta példaként –, és úgy érzi, ki kellett volna használnia a riválisok gyengélkedését: „Nagyon frusztráló ez az egész. A Yamaha parádésan kezdett, de aztán komoly problémáik adódtak. A Honda viszont nem kezdett jól, a Suzukinak pedig le kellett volna csapnia ezekre a lehetőségekre, amikor a többiek szenvedtek. Barcelonában még Guintoli is megelőzte őt, aki csak egy beugró volt, aztán a következő körökben Iannone valahonnan talált fél másodpercet. Visszaelőzte Guintolit, elhúzott tőle, aztán újra visszalassult. Az ilyen teljesítmény abszolút elfogadhatatlan, folyamatosan 110 százalékos erőbedobással kell menni.”
 
Fotó: Suzuki Racing


Hozzászólások