MotoE

Savadori a Gresini MotoE-csapatában folytatja (frissítve!)

Újabb csapat felállása vált véglegessé a jövőre induló elektromos szériában: a már korábban bejelentett Matteo Ferrari társa a Superbike-ból átnyergelő olasz motoros lesz.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Tovább záporoznak a bejelentések a MotoE 2019-es mezőnyével kapcsolatban: szerda reggel a Gresini Racing véglegesítette a felállását. Az már korábban kiderült, hogy Matteo Ferrari lesz az egyik versenyzőjük, most pedig arra is fény derült, hogy a másik versenygépen Lorenzo Savadorit láthatjuk majd.

Az olasz motoros 2015-ben bajnok lett a Superstock 1000 Kupában, ezután bemutatkozott a Superbike-világbajnokság mezőnyében, ahol Apriliával versenyezve rendszeresen a top10-ben végzett, dobogóra azonban egyszer sem állhatott fel. Miután a Shaun Muir Racing jövőre BMW-re vált, s Tom Sykes és Markus Reiterberger lett a két versenyzőjük, Savadorinak nem maradt helye a csapatnál, sőt máshol sem talált ülést magának, így végül a MotoE-ben között ki.

A Gresini mostani közleményének köszönhetően egyébként már 15 ülés elkelt a 18-ból a jövő évi mezőnyt illetően: már csak az egy-egy motort indító Ajo, Marc VDS és SIC58 csapatok tartoznak bejelentéssel – vélhetően ezekre is sor kerül a napokban, Valenciában ugyanis alighanem az előző évekhez hasonlóan közzéteszik a teljes nevezési listát (a másik három kategóriáéval együtt).

FRISSÍTÉS: Nem sokkal a Gresini után az Ajo Motorsport is bejelentést tett, náluk Niki Tuulit láthatjuk majd a nyeregben. A fiatal finn tavaly a Supersport-világbajnokságon futamot is nyert, idén pedig szezon közben ment át a Moto2-be.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások