Formula-E

Rowland a leggyorsabb, de Vergne a pole-ban

Oliver Rowland bizonyult a leggyorsabbnak a Formula-E monacói időmérő edzésén, ugyanakkor Párizsból hozott három rajthelyes bünetése miatt Vergne indulhat majd a pole pozícióból. A harmadik legjobb időt Evans futotta, aki azonban szintén vizsgálat alatt áll.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Moncaoban is a bajnokság öt legjobbja kezdte az időmérőt a Q1-el, mármint miután a szakasz végefelé a pályára hajtottak. Közöttük végül Da Costa, Frinjs, Di Grassi, D’Ambrosio, Lotterer lett a sorrend. A második csoportból – hasonló mentalitással – Verne és Evans is befért Da Costa elé, Bird a hatodik, Abt és Mortara pedig a 8.-9. helyre sorolt be. Ahogy idén már megszokhattuk, a Q3-ra már jelentősen javult a pálya állapota és gyorsultak a köridők, így aztán az öt legjobból négy helyet el is foglaltak Wehrlein, Massa, Buemi, Rowland sorrendben, igaz az élen továbbra is maradt Vergne. A negyedik szakaszból már nem tudott senki sem beférkőzni a legjobb hatba – Lynn volt közülük a leggyorsabb, de ő is csak a nyolcadik időt autózta.
 
A Superpole-ban először Evans gördült először a pályára, 50.112-es időt állított fel mérceként – ksőbb azonban vizsgálni kezdték, mivel túl korán használta a 250kW-os teljesítményt. Az őt követő Rowland 91 ezredmásodperccel felülmúlta őt, Buemi pedig a harmadik helyre sorolt be, két tizedes lemaradással csapattársához képest. Massa egy küzdelmes kör után szintén a harmadik helyet kaparintotta meg, akárcsak Wehrlein. Végül Vergne zárta a Superpole-t, és minden igyekezete ellenére 21 ezredmásodperccel elmaradt Rowland idejétől – ugyanakkor a brit büntetése miatt így is a pole-ból indulhat majd a 16:30-kor rajtoló futamon.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Nissan Nismo Twitter


Hozzászólások