Formula-E

Rövidülnek a Formula-E-futamok a következő szezontól

Bár a technikai szabályváltozások okán már nem lesz szükségük autócserére a versenyzőknek, a Motorsport Világtanács döntése értelmében valamelyest rövidebb versenyeket fognak rendezni a 2018/2019-es évadtól.
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg!

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a McLaren Applied Technologies akkumulátorai a következő idénytől kezdődően 28 helyett már 54 kW-osak lesznek, amelynek köszönhetően a pilóták már nem szorulnak majd autócserére. A Motorsport Világtanács viszont úgy döntött, a futamok valamelyest rövidebbek lesznek: a hírek szerint „nagyjából 40 perces” versenyeket terveznek a 2018/2019-es szezontól – jelenleg ez az érték valahol 48 és 60 perc mozgott.
 
A Formula-E vezetői mindemellett az autócserék megszűnése ellenére is megtartanák a stratégiai elemet a futamokban: a minapi gyűlésen úgy határoztak, hogy minden versenyzőnek két energiamódot kell majd használnia a versenyek során, amelyek közül a nagyobb teljesítményű akár egy másodperces gyorsulást is jelenthet körönként. Illetve változik még valamelyest a pontrendszer is: ezentúl nem a leggyorsabb kört megfutó pilóta, hanem egy paraméter alapján az energiát leghatékonyabban beosztó versenyző kap plusz egy bajnoki egységet.
 
Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások