MotoGP

Rossz utolsó körös stratégia miatt bukta el a győzelmet Dovizioso

Ha tudta volna, hogy Marquez már küszködik a gumikkal, egészen másképp építette volna fel a visszatámadást. Persze az olasz így is örül az újabb parádés és fair csatának a repsolossal.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Andrea Dovizioso Valentino Rossi kezdeti vezetése után állt az élre a Thaiföldi Nagydíjon, s a fináléra tulajdonképpen ketten maradtak Marc Marquezzel a győzelemért folyó csatában (igaz, Maverick Vinales sem volt messze tőlük). A két klasszis korábban már többször összecsapott a hajrában, most azonban fordított volt a szereposztás: Marquez előzött az utolsó körben, s bár a ducatis bepróbálkozott egy bevetődéssel az utolsó kanyarban, a hondás jobban gyorsított ki, így övé lett a győzelem. A leintés után az olasz elismerte, hogy rosszul építette fel a befutót:

„Sajnos nem volt tökéletes a taktikám, mert nem ismertem Marc erősségeit és gyengeségeit, mivel végig előtte voltam” – idézi Dovizioso szavait az Autosport.com. „Amikor megelőzött az 5-ös kanyarban, azonnal megpróbáltam rá válaszolni, mivel azt gondoltam, az utolsó kanyarig már nem is lesz esélyem rá. De ez nem jött be, mert időt veszítettem a 6-os kanyarban, és csak a 10-esben észleltem, hogy gondban van a gumikkal. Ezt addig nem tudtam. Vissza tudtam hozni néhány métert, de nem kerültem elég közel hozzá, hogy megállítsam az utolsó féktávnál.”

„Ha az 5-ös kanyar után nem próbálkozom, másképp érkezhettünk volna meg az utolsó kanyarhoz. Marc esetén sosem lehet tudni, hogyan fogja kezelni a helyzetet, de túl messze voltam ahhoz, hogy elég jó féktávot vegyek és elkapjam. Reméltem, hogy Marc velem együtt szélesre sodródik, de jobban meg tudta fékezni a motorját, mint én”
– magyarázta az összetettben második helyen álló motoros, aki már a korábbi körökben is komoly oda-vissza előzéseket produkált Marquezzel, akivel azonban ezúttal sem értek össze:

„Nem egyszerű, mert a határon megyünk, és könnyű hibázni vagy agresszívebbnek lenni a kelleténél. Egész karrierem során próbáltam ártalmatlanul agresszív lenni, ez történt Marc és a legtöbb versenyző ellen, mert nem olyan motoros vagyok, aki szeret problémát okozni. Igen, tudok agresszív lenni, de nem lépem át a határt, és mindig jó az olyan verseny, ahol sok az előzés, de biztonságos módon csináljuk őket. Örülök, ha a továbbiakban is így folytatjuk” – fogalmazott Dovizioso, hozzátéve, hogy bár nem jó érzés az utolsó kanyarban elbukni a győzelmet, így is elégedettebben zárhatja a burirami hétvégét a várakozásokhoz képest, a hátralévő négy futamon pedig arra koncentrál, hogy tovább fejlődjenek, mert 2019-ben ismét harcba akar szállni a világbajnoki elsőségért.

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások