Jegyek

Rossiék rossz irányba mentek el csütörtökön

MotoGP
Rossiék rossz irányba mentek el csütörtökön
2017.02.16. 15:49
A születésnapos olasz motoros mindössze a nyolcadik helyen zárta a Phillip Island-i gyakorlás második napját, miközben csapattársa, Maverick Vinales már a negyedik tesztnap végén örülhetett az első helynek.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Valentino Rossi ma töltötte be 38. életévét – ezzel természetesen messze ő a legidősebb a MotoGP mezőnyében –, ám aligha volt boldog a születésnapja, hiszen a tegnapi második helye után ma csupán egy tizedet tudott gyorsulni, így csak a nyolcadik leggyorsabb kör szerepelt az ő neve mellett. A „Doktor” így beszélt a problémás második napról a Yamaha sajtóközleményében:
 
„Ez egy nehéz nap volt számunkra, különösen a délután. A délelőtt még nem volt annyira rossz, kipróbáltunk néhányféle gumit, és elsősorban a tempón dolgoztunk, ami elég jónak tűnt. Délután több fontos dolgot is teszteltünk a hosszabb etapokon és megpróbáltunk változtatni a motoron, de sajnos ez nem igazán működött. Nem voltam elég gyors. Úgy tűnik, rossz irányba mentünk el. Most visszamegyek a bokszba, és megpróbáljuk megérteni ennek az okait. Reméljük, hogy tudunk fejlődni” – nyilatkozta Rossi, hozzátéve, hogy a nehézségek ellenére is kellemesen telt a születésnapja, hiszen Phillip Islanden jó időben motorozni mindig hatalmas élmény számára.
Az olasszal ellentétben újdonsült csapattársa, Maverick Vinales rengeteget gyorsult a szerdai naphoz képest: a fiatal spanyol egyedüliként volt képes 1:28-as köridőre, ezzel pedig már a negyedik tesztnapot húzta be, amióta átigazolt a hangvillásokhoz. Az akár a vb-címre is esélyesnek tartott pilóta érthető módon elégedetten összegezte a mai nap tapasztalatait a Motorsport.com szakoldalnak nyilatkozva:
 
„Tegnap este nagyon rossz hangulatban feküdtem le, mert nem tettem fel friss gumit, így nem tudhattam, hol állunk. Ma délelőtt aztán keményem nyomtam, s amikor megláttam az 1:28-at, azt mondtam: „oké, talán csak a tegnap alakult rosszabbul”. Ma remek munkát végeztünk, és nem is csak az 1:28-as idő miatt, hanem mert rengeteg kört teljesítettünk 1:29 elejében vagy közepén igencsak használt gumikon. Így kell folytatnunk a továbbiakban is. Még fejlődnünk kell, főleg a hátsó gumik tapadását illetően a 10-15. körtől a verseny végéig. Egész végig igyekeztünk ezen dolgozni. 27 körös gumikkal sikerült 1:30.0-t futnom, szóval egyelőre elégedett vagyok” – mondta Vinales.
 
Fotók: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: