Moto3

Rossiék elismerő szavakkal illették az újdonsült Moto3-as világbajnokot

Valentino Rossit és Marc Marquezt is lenyűgözte a vb-címet az elmúlt hétvégén bebiztosító Joan Mir idei teljesítménye – úgy érzik, a fiatal spanyol jövőre a Moto2-ben is megállja majd a helyét.
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk!

Egyértelműen Joan Mirről szólt a Moto3-as világbajnokság 2017-es szezonja: a Leopard Racing motorosa eddig kilenc győzelmet aratott, a legutóbbival Phillip Islanden pedig matematikailag is bebiztosította az összetettbeli elsőséget. Nem csoda, hogy teljesítményével a MotoGP legnagyobb sztárjainak elismerését is kiváltotta – Valentino Rossi például így nyilatkozott róla: „Nagyon fiatal, de idén félelmetes, amit a pályán művel. Joan egy rendkívül gyors motoros, bírom a személyiségét, nagyon nyugodt és komoly.”
Hasonló gondolatokat fogalmazott meg a királykategória pontversenybeli éllovasa, Marc Marquez is: „Idővel kiderül, hogy Joan tényleg olyan jó-e, mint amilyennek látszik, de jelen pillanatban úgy tűnik, komoly potenciál rejlik benne. A Moto3 egy nagyon nehéz kategória, mégis azonnal remekül megállta a helyét. Ő a mezőny legokosabb versenyzője: egyedül ő mondhatja el magáról, hogy minden futamon célba ért, ráadásul nagyon gyors is, és sokat gondolkodik a motoron ülve” – idézi a repsolost a Motorsport.com szakoldal.
Mir jövőre már a Moto2-ben fog szerepelni, méghozzá annál a Marc VDS Racingnél, amelynek színeiben idén Franco Morbidelli vezeti a tabellát. Rossi szerint a spanyol ott is megállja majd a helyét: „Szerintem az elejétől kezdve versenyképes lesz ott is. A Marc VDS színeiben fog indulni, ami a lehető legjobb csapat a Moto2-ben” – mondta a „Doktor”, míg Mir hozzátette: eleve jobban szeret nagyobb gépekkel motorozni. „Tény, hogy jobban élvezem a nagyobb motorokat. 600 köbcentis géppel is szoktam edzeni, és azt sokkal jobban élvezem a méretem és a súlyom miatt. Remélem, jó szezont futhatok jövőre is, most viszont még inkább ünneplek és kiélvezem a sikert!”

Fotók: MotoGP Media


Hozzászólások