Jegyek

Rossi visszajelzései fontosabbak a Yamahának, mint...

MotoGP
Rossi visszajelzései fontosabbak a Yamahának, mint Vinaleséi
2018.02.08. 19:31
Ezt maga Massimo Meregalli csapatmenedzser ismerte el, hozzátéve, hogy ez így normális, hiszen a „Doktor” jóval több rutinnal rendelkezik – s ha jók az alapbeállítások, azzal mindkét versenyzőt boldoggá tudják tenni.
 
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg! (x)

A Movistar Yamaha szinte az egész tavalyi évet végigszenvedte a vázzal és a gumikkal kapcsolatos problémák miatt, s bár eleinte a sepangi teszten úgy tűnt, kikászálódhatnak a gödörből, az utolsó nap során ismét ugyanolyan elveszettnek tűntek a versenyzőik, mint 2017-ben: sem Valentino Rossi, sem Maverick Vinales nem tudta megmondani, miért vesztettek a tempójukból az előző naphoz képest.

Ilyen helyzetben persze kulcsfontosságú, hogy maguk a versenyzők is megfelelő visszajelzéseket adjanak a motorról a mérnököknek, akik az alapján indulhatnak el a megfelelő irányba. Massimo Meregalli, a hangvillások gyári alakulatának csapatmenedzsere elismerte: a „Doktor” észrevételei nagyobb súllyal esnek latba a döntések meghozatalakor, mint jóval fiatalabb csapattársáéi.

„Valentino visszajelzései fontosabbak, mint Maverickéi, de ez így normális. Rossi 39 éves, míg Vinales csak 23. Mavericknek tanulnia kell ebből és előnyt kovácsolnia” – nyilatkozta Meregalli a Motorsport.com szakoldalnak. „Az is tény, hogy mindkét versenyzőnek megvan a maga motorozási stílusa, ezért mindkettőnek vannak speciális igényei, de a mi motorunkat csak egyféleképpen lehet vezetni, s ha jók az alapok, mindketten elégedettek lesznek.”

Fotó: Yamaha Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: