MotoGP

Rossi újra az élbolyban harcolna, Vinales az „eddigi legjobb beállítást” élteti

Bár csupán néhány körig tartott a yamahások számára a Katalán Nagydíj, a barcelonai hétvége és teszt tanulságai alapján mindketten bizakodva várják az asseni fordulót.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Biztatóan indult két hete a Monster Yamaha számára a Katalán Nagydíj hétvégéje, s a versenyen is a közvetlen élmezőnyben harcoltak, ám hamar véget ért számukra a körözés Jorge Lorenzo hibájának és tarolásának köszönhetően. A futamot követő hétfői teszt után is optimista volt a hangulat a hangvillásoknál, ráadásul az asseni nyomvonalon a papírforma szerint kevésbé érvényesülnek az M1-es klasszikus gyengeségei a kigyorsítás és a végsebesség terén. Ha mindez nem lenne elég, Valentino Rossi egyik kedvenc helyszíne a holland pálya, ahol karrierje során nem kevesebb, mint tíz alkalommal tudott már győzni – igaz, legutóbbi, 2017-es sikere máig az utolsó az összes helyszínt figyelembe véve.
 
„A balszerencsésen alakuló barcelonai verseny után készen állunk a két egymást követő futamra Assenben és a Sachsenringen” – idézi Rossi szavait a Yamaha közleménye. „Montmelóban remekül dolgoztunk, nagyon gyorsak voltunk, jól éreztem magam a verseny két köre során is, ezért Hollandiában is keményen fogunk dolgozni, hogy készen álljunk arra, hogy újra az élbolyban harcoljunk. Biztató volt a katalán teszt, és úgy vélem, az ottani következtetéseink segíthetnek abban, hogy itt jó hétvégét teljesítsünk. Igyekszünk a legjobbunkat nyújtani” – fogalmazott az olasz, míg csapattársa, az idén már három versenyen kiütött Maverick Vinales ismét a pódiumot veszi célba:
 
„A barcelonai teszt után rendkívül motiváltan érkezünk meg Assenbe. Biztatóan alakult számunkra az a teszt, és megerősítést nyertek a jó érzéseim a legutóbbi nagydíjról. Úgy vélem, az eddigi legjobb beállítást találtuk meg a szezon során, ahogy azt a Katalán Nagydíjon is megmutattuk a baleset előtt. Már alig várom, hogy visszaülhessek az M1-esre, és újra megerősítést nyerjen, hogy a motor jól működik és versenyképesek lehetünk. Sajnos a bajnokság már most elúszni látszik, és gyakorlatilag képtelenség megnyerni, ezért arra fogunk koncentrálni, hogy a lehető legtöbb dobogós helyezéssel zárjuk az idényt, szem előtt tartva a jövőt és a következő évadot is.”
 
Fotó: Yamaha Racing
 
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások