MotoGP

Rossi szerint semmit sem jelent a jövőre nézve a mostani dobogó

A Yamaha veterán versenyzője ugyan úgy érzi, előreléptek a korábbi napokhoz képest, ám a mostani eredmény egyáltalán nem garantálja, hogy más helyszíneken is erősek tudnak lenni.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Noha előzetesen arra lehetett számítani – főleg a 2017-es teljesítmény alapján –, hogy a Yamaha valamelyest erősebben teljesít majd a Francia Nagydíjon, a szombati időmérő után úgy tűnt, ez mégsem így lesz, hiszen csak a harmadik sorba kvalifikálta magát a gyári duó. Valentino Rossi aztán a futamon behozta a harmadik helyen a motort, amelyhez egyfelől kellett Johann Zarco és Andrea Dovizioso esése, másfelől pedig a Le Mans-i pálya hangvillásoknak kedvező karakterisztikája is. A „Doktor” így értékelt idei második pódiumát követően:

„Mindig fontos egy dobogós helyezés, de ez most egy nagyon nehéz időszakban érkezett” – idézi Rossit a Crash.net. „Fontos ez nekem, a csapatnak és az egész Yamahának is. Jól indult a hétvége, az időmérőn mégis lassú voltam, így csak a kilencedik helyről indulhattam, és eléggé pesszimista voltam, mert a szombati munkánk végül nem bizonyult elég jónak. Keményen dolgoztunk tegnap, és ezután eszközöltünk néhány változtatást a motoron, amelyek beváltak és sokat léptünk előre, főleg kigyorsítás és a tapadás terén. Már a délelőtti bemelegítés sem alakult rosszul, hiszen ötödik voltam és tűrhető volt a tempóm is.”
„Szeretném azt mondani, hogy ez más helyszíneken is fejlődést jelent, de sajnos ez a pálya sokat segített rajtunk”
– tette hozzá az olasz. „Nincsenek különösebb gondjaink, a problémánk az, hogy az ellenfelek picit gyorsabbak, ezért tovább kell dolgoznunk. Mugello általában feküdni szokott a Yamahának, nagyszerű pálya és remélhetőleg tovább tudunk majd javulni.”

A kilencszeres vb-győztes elsősorban Danilo Petruccit akarta elkapni a vasárnapi versenyen: „Ami a legnagyobb pozitívum, hogy jó volt a tempóm, gyorsabb tudtam lenni, mint az edzéseken, és főként az a lényeg, hogy ez a verseny végéig igaz volt. Általában ez a pálya remekül passzol a Yamahához, tavaly is domináltunk és a bukásom nélkül hármas győzelmet arattunk volna. Ez segített nekünk, de amúgy is élveztem a futamot. Az egész versenyen Danilo volt a célom, mert már a rajtnál megelőztem, de aztán a sikánban visszajött elém. A számításaim szerint őt kellett volna elkapnom a dobogóhoz. A bukások nélkül nem állhattam volna fel a pódiumra, de szeretném volna őt legyőzni. Mindent beleadtam, és a 10-12. kör környékén nagyon jó időket mentem, így nem voltam már messze Danilótól, de utána kicsit gyorsabb tudott lenni nálam, ezért ez sem volt elég.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások