MotoGP

Rossi: „Örökkévalóságnak tűnik, amióta nem nyertünk futamot”

A Yamaha olasz versenyzője reméli, a szezon utolsó szakaszában ismét esélyük lehet a győzelemre, eddig azonban a 2014-es Marc Marquez-féle dominanciára emlékezteti az évad alakulása.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Nyolc futam elteltével Marc Marquez 41 pontos előnnyel vezeti a MotoGP összetettjét a második helyen álló Valentino Rossival szemben: idén már négy győzelmet aratott, és mugellói kiesését leszámítva messze a legstabilabban teljesítő versenyző az élmezőnyben – ráadásul a hétvégén az a Sachsenring következik a naptárban, ahol 2010 óta verhetetlen. Rossi szerint mindez a 2014-es idényre emlékeztet, amikor a spanyol roppant domináns módon húzta be második királykategóriás címét:

„A saját és az összeredményeket tekintve sem ilyen bajnokságra számítottam” – ismerte el a „Doktor”, akit a Motorsport.com szakoldal idéz. „Assenben is Marquezben volt még tartalék, és amikor úgy döntött, hogy elhúz, el is húzott, szóval nehéz lesz őt elkapni. De mindig meg kell próbálnunk ott lennünk, és szerintem remek kis csata lesz a második helyért, legalább négy-öt versenyzővel. Kicsit 2014-re emlékeztet ez, amikor Marquez valamelyest a többiek előtt járt, én viszont sokszor ott voltam a dobogón.”

Miközben Marquez egyre komolyabb előnyre tesz szert, a tabellán amúgy második és harmadik helyen álló yamahások a tavalyi Holland TT óta nem szereztek futamgyőzelmet. Rossi szerint továbbra is az elektronika terén kellene előrelépniük, és reméli, hogy a Yamaha a szezon utolsó fázisára előáll olyan fejlesztéssel, amellyel megtörhetik a nyeretlenségi sorozatukat – s ha ez időben érkezik, még a világbajnokság tekintetében is bármi elképzelhető:

„Azt kell mondanunk, hogy én és Maverick is elég sok pontot szereztünk, többször dobogóra is álltunk, neki ráadásul van egy második helyezése is. Viszont egy örökkévalóságnak tűnik, amióta nem nyertünk futamot. Ismétlem: a többi gyártó jelentős előrelépést tett kigyorsítás terén az elektronikával, így egy kicsit lemaradtunk. Továbbra is jól lehet menni a motorunkkal, és nagyon stabil a féktávokon, de meglátjuk, mi lesz az idény második felében. Remélem, dolgoznak ezen, mert a bajnokság még mindig nagyon hosszú. Bízunk benne, hogy a szezon utolsó szakaszában lehetőségünk lesz nyerni, de nem lesz egyszerű” – fogalmazott Rossi.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások