Jegyek

Rossi: „Morbidelli komolyan meg fogja nehezíteni a...

MotoGP
Rossi: „Morbidelli komolyan meg fogja nehezíteni a dolgunkat”
2017.07.17. 09:06
Öles léptekkel halad a Moto2-es világbajnoki cím felé Franco Morbidelli, az olasz motoros az elsők között kezdett Valentino Rossi Akadémiáján és a „Doktor” szerint Morbidelli komoly fejfájást fog jelenteni 2018-tól a MotoGP mezőnyének.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Franco Morbidelli már történelmet írt azzal, hogy ő lett az első motoros, aki a VR46 Versenyzői Akadémiáról eljutott a királykategóriáig. Az olasz lépésről lépésre haladt előre a géposztályokban, magabiztosan vezeti az idei bajnokságot a Moto2-ben a Marc VDS csapattal, jövőre pedig már a MotoGP mezőnyének tagja lesz ugyanezzel az együttessel.
 
Amennyiben Morbidelli idén behúzza a középső kategóriában a világbajnoki címet, az Akadémiából elsőként neki fog sikerülni ez a diadal. A jelenleg második helyen álló Thomas Lüthi hátránya harmincnégy pont az olasszal szemben a szezon felénél. Nem meglepő, hogy az Akadémia névadója komolyan tart attól, amikor a tanítványból ellenfél lesz.
 
„Már jó ideje ismerem Francót, az elsők között került az Akadémiára. Az édesanyja brazil, az apja pedig római, aki korábban szintén versenyzett. Tavulliába költözött, mert jó lehetőségeket akart adni Francónak, hogy belőle is versenyző válhasson” – mesélt Valentino Rossi Morbidelli családjáról a crash.net szakoldalnak.
 
„Franco apja megkérdezte az édesapámat, Grazianót, hogy tudnánk-e segíteni neki. Ez volt az első alkalom, hogy találkoztunk. Franco elkezdett edzeni velem és Marco Simoncellivel és hamarosan barátok lettünk.”
 
„Szerintem óriási potenciál van benne, hatalmas tehetség, aki nagyon jó teljesítményre képes, ezt már az idei évben nem egyszer bizonyította. Már akkor is gondot okoz, amikor együtt edzünk. Szóval szerintem mindenki vakarni fogja a fejét, amikor felkerül a MotoGP-be!”

 
Fotó: motogp.com
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: