Egyéb motorsport

Rossi Moor ismét Amerika meghódítására készül

A hétvégén Pittsburgh-ben tartják az amerikai Superbike-bajnokság nyolcadik fordulóját, melynek különlegessége, hogy idén a betétfutamok között először kerül megrendezésre az Ohvale Talent Cup 110 és 160-as kategóriában.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Az amerikai-magyar Rossi Moor nagy reményekkel érkezik vissza Amerikába, azzal a céllal, hogy minél jobb eredményt érjen el a tehetségkutatón. Rossi két éve versenyez Ohvale motorokkal és ez az esemény remek lehetőség, hogy összehasonlítsa, milyen szinten áll Amerika legtehetségesebb fiatal versenyzőihez képest. A hétvége üzleti szempontból is érdekes lehet majd, hiszen miután korábban a kisebb kategóriákban Rossi már mindent megnyert Amerikában, szeretné látni a szakma, hogy a nagy sikerű Ohvale márkával hogyan teljesít.

Az Ohvale Talent Cup nem várt érdeklődést eredményezett, 18-an jelentkeztek a 160-as kategóriába. Köztük vannak tehetséges gyerekek az Egyesült Államok minden pontjáról, de még Mexikóból is. Stefano Favaro a Sport&Events Academy alapítója is elkíséri Rossit az amerikai kalandra:

„Szinte haza érkezik Rossi, hiszen hároméves kora óta itt motorozik, bár ez a pálya számára is új lesz. Az elmúlt két évben rengeteget edzett, fejlődött, megtapasztalta az európai bajnokságok színvonalát. Felépítettük az edzésprogramját, a motorozás mellett nagy hangsúlyt fektet a Fit4Race és egyéb erőnléti edzésekre is. Mentálisan is úgy érzem nagyon sokat  fejlődött, bár mióta ismerem  nagyon rendben van fejben. Mindezek után természetesen szeretnénk látni, hogy az amerikai fiatalokhoz képest milyen szinten áll. Nem titkolt célunk, hogy ha minden jól alakul, esetleg megnyerjük ezt a kupát, de mindenképpen pódiumon szeretnénk végezni. Ez a pálya nagyon technikás, ami Rossi számára előnyt jelent majd, és reméljük, hogy ez egyensúlyozza az álalános súlykiegyenlítés hiányából származó hátrányát.”

Forrás: Faster Promotion


Hozzászólások