MotoGP

Rossi: „Marquez megdöntheti a rekordjaimat, de ez nem zavar”

Noha a királykategória történetének Valentino Rossi a második legeredményesebb motorosa a hét világbajnoki címével Giacomo Agostini mögött, ám nem kizárt, hogy az újabb vb-elsősége felé menetelő Marc Marqquez egy-két éven belül megdönti az olasz rekordjait.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A kilencszeres világbajnok Valentino Rossi eddig hétszer bizonyult a legjobbnak a legnagyobb géposztályban, így a Yamaha olasz veterán klasszisa a második legeredményesebb a nyolc címet szerző Giacomo Agostini mögött. Azonban azzal ő is tisztában van, hogy a 25 éves Marc Marquez igencsak veszélyezteti a rekordjait, főleg akkor, ha a Honda spanyolja idén begyűjti az ötödik királykategóriás vb-címét, amire nagy esély van. Marquez ráadásul a győzelmeket is nagy ütemben szerzi: már 42 sikernél jár a MotoGP-ben – annak idején Rossi is nagyságrendileg ennyi elsőséget szerzett 25 éves koráig.

„Valószínűleg Marquez megdönti majd a rekordjaimat, de ez abszolút nem zavar. Ha visszatekintek a karrieremre, nem lehetek elégedetlen, hiszen sok versenyt nyertem. Nem titok, többször is világbajnok lehettem volna, talán a legjobban a 2006-os valenciai futamon elveszített vb-címet sajnáltam, amit a saját hibámból buktam el” – jelentette ki egy londoni eseményen a „Doktor”, akinek szavait a SpeedWeek.com szakoldal idézi.

Rossi idei szezonja nem alakult eddig a legjobban, noha az idény elején még szerzett néhány dobogós helyezést, a Sachsenring óta már a pódiumra sem állhatott fel. Az utóbbi időszakban – leszámítva a Thaiföldi Nagydíjat – látványosan küszködött a Yamaha, a hangvillásoknak nem volt sok esélye beleszólni a Honda és a Ducati küzdelmébe.

„Egy ideje problémáink vannak, és a vetélytársainktól való lemaradást csak kemény munkával tudjuk ledolgozni. Az egész csomagot javítanunk kell, de leginkább a blokk és az elektronika jelenti a gondot, és sajnos pont ezeken a területeken erős a Honda és a Ducati. Persze mindent megteszek azért, hogy javuljon a Yamaha teljesítménye. Kipróbáltam már a jövő évi motort, és nagyon bízom abban, hogy jelentősen javulni fog a gép teljesítménye” – nyilatkozta a 39 éves versenyző.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások