Jegyek

Rossi: „Jobbnak érzem a motort, mint Jerezben”

MotoGP
Rossi: „Jobbnak érzem a motort, mint Jerezben”
2017.05.19. 19:02
Száraz időben reménykedtek a Yamaha versenyzői, hogy megoldhassák a Spanyol Nagydíjon látott problémáikat, ám a világbajnokság első két helyén álló motoros így is elégedetten értékelt a pénteki nap végén.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

Valóságos katasztrófával ért fel a két héttel ezelőtti jerezi futam a Movistar Yamaha számára: mindkét motorosuk csak szenvedett a versenyen, és mindössze a 6. és 10. pozíciókban értek célba. Különösen Valentino Rossi nem találta a formáját, ezért bízott benne, hogy a Le Mans-i pénteken megoldást találhatnak a felmerült problémákra. Az időjárás azonban másképp gondolta: délelőtt félig vizes, félig száradó pályán, délután pedig teljesen vizes aszfalton kellett körözniük. Az összesített eredménylistán a nyolcadik helyen álló vb-éllovas olasz így is elégedetten értékelt a Francia GP első napjának végén:
 
„Elég nehéz napon vagyunk túl, mivel a körülmények nagyon rosszak voltak” – idézi szavait a Crash.net szakoldal. „Meg kellett volna néznünk, hogy javult-e a motor száraz pályán, de erre ma nem volt lehetőségünk. Ugyanakkor Jerezben ilyen időben is nagyon szenvedtem a motorral, s bár most is csak a 10. lettem, összességében jobban éreztem magam. Különösen a délutáni, teljesen esős edzésen voltam versenyképes, végig erős köröket motoroztam. Jobb is lehettem volna, de sajnos több körre lett volna szükségem, hogy bemelegítsem a gumikat: úgy tűnik, kell egy kis idő, mire ezek az abroncsok elérik a maximum teljesítményüket.”
„Szóval csak 10. lettem, de jobbnak érzem a motort, mint Jerezben. Most meg kell várnunk a holnapot és bíznunk a száraz időben, mert az egy teljesen más történet. Remélem, a Honda nem tudja megismételni a spanyolországi meglepetést. Korai még ezt megmondani, de most is erősnek tűnnek, nekünk viszont csak magunkra kell koncentrálnunk”
– zárta gondolatait Rossi, míg yamahás kollégája, a folytatást a tizedik helyről váró Maverick Vinales a következőket nyilatkozta csapata sajtóközleményében:
 
„Számomra ez egy jó nap volt, mert sikerült javítanunk egy kicsit a motoron esőben, és már most kényelmesen érzem magam a nyeregben. Úgy érzem, lépésről lépésre erősebbek vagyunk vizes pályán. A végén nem tettem fel a lágy gumikat, elkéstem velük, csak két kört tudtam teljesíteni a száraz abroncsokkal. De végső soron nekem nem is a helyezés a fontos pénteken, hanem az, hogy hogyan éreztem magam az esőben és hogy javítottunk a gépen. Remélem, a következőkben már száraz marad az idő, és hatékonyan tudunk majd dolgozni. A motorunk jól megy itt, szóval újra jó eredményt érhetünk el.”

Fotók: Yamaha Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: