MotoGP

Rossi: „Iannone kritizálói ostobák és nem az én szurkolóim”

A rendkívüli izgalmakat hozó Ausztrál Nagydíj után számos magát Rossi-szurkolónak valló ember kritizálta Andrea Iannonét, amiért „elvette” a yamahástól a dobogós helyet, s ezzel Jorge Lorenzo további három ponttal csökkentette vele szemben a hátrányát. A „Doktor” most elég élesen reagált ezekre a megnyilvánulásokra.
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron!

Ahogy azt egy korábbi cikk végén már megemlítettük, a múlt hétvégi Phillip Island-i viadal után Valentino Rossi rajongóinak egy fanatikus csoportja felelősségre vonta az interneten keresztül Andrea Iannonét, amiért a ducatis megelőzte a világbajnoki címért harcoló honfitársát a versenyen – sőt, egyesek halálosan megfenyegették a fiatal olaszt. Természetesen a „Doktor” is tudomást szerzett ezekről a kritikákról, s a mai sepangi sajtótájékoztatón meg is ragadta az alkalmat, hogy elmondja meglehetősen egyértelmű álláspontját ezekről a véleményekről:
 
„Valójában ők igazából nem is a szurkolóim” – szögezte le már a legelején Rossi, akit a crash.net idéz. „Szerencsére ide nehezen jutnak el ezek a hangok, mivel nem Olaszországban vagyunk. Csak a verseny után értesültem ezekről. Nagy kár ezért, mert ezek az emberek ostobák. Olyan időket élünk a közösségi médiumoknak köszönhetően, amikor bárki elmondhatja a véleményét, még ha az egy roppant idióta vélemény is.”

„Az emberek szeretnek rosszat mondani azokról, akik szerencsésebbek, tehetségesebbek és boldogabbak náluk, mert azt csinálhatják az életükben, amit szeretnek. Mindenhol megvannak ezek az alakok, akik szeretik szidni az életedet vagy akár az édesanyádat” – vélekedett a yamahás. „Nagy kár, hogy sajnos sosem tudsz beszélni ezekkel az emberekkel. Ha megpróbálsz beszélni velük, csak az idődet vesztegeted. Nagyon sajnálom Andreát: egyszerűen csak a saját versenyét futotta, és teljesen normális, hogy meg akart verni engem.”
 
Iannone, aki szintén jelen volt a mai eseményen, elárulta, hogy ezek a kritikák csak egy szűk kisebbségtől származnak, és egyáltalán nem változtatja meg miattuk a hozzáállását: „A Facebookomon és az Instagramon is sok hozzászólást kapok. Ezeknek a 90 százaléka pozitív, és szerintem csak ezeket a véleményeket kell figyelembe venni. A másik oldal csak egy kisebbség véleménye, szemben a többiekével. Boldog vagyok, mert rengeteg támogatást kapok a szurkolóimtól. Csak előre tekintek, és már várom az utolsó versenyeket.”

Fotó: Ducati Corse; motogp.com


Hozzászólások