MotoGP

Rossi: „Ha nem tetszik, hogy ilyen a versenyzés, otthon lehet maradni”

Nagyon élvezte a Phillip Island-i futam során vívott kemény csatákat a „Doktor”, aki viszont úgy érzi, akár a győzelemre is lett volna esélye Iannone egyik „őrült” manővere nélkül.
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk!

Valentino Rossi is részese volt annak a nyolcas fogatnak, akik az első helyekért küzdöttek a MotoGP Ausztrál Nagydíján. Az olasz motoros végül második lett Marc Marquez mögött, de yamahás kollégái előtt, így első dobogóját szerezte lábtörése óta. Ráadásul a 38 éves versenyző szerint a győzelem is elérhető lett volna, ha Andrea Iannone merész manőverei miatt a repsolos spanyol nem tud elhúzni tőlük a verseny záró szakaszában:

„Szerintem megvolt bennem a potenciál, hogy végig Marquezzel maradjak, mert gyors voltam. De amikor úgy éreztem, hogy tökéletes pozícióban vagyok, Iannone úgy érkezett meg a hajtűben, mint egy őrült, Marquez pedig ellógott. De tény, hogy amúgy is nehéz lett volna nyerni” – vélekedett Rossi, akit a Motorsport.com idéz.

A Yamaha kilencszeres világbajnoka egyébként nem neheztel Iannonére, sőt kifejezetten élvezte az Ausztrál Nagydíjat – a MotoGP-futamok megváltozott képéről így beszélt a „Doktor”: „Ez ilyen. Különösen a verseny utolsó szakaszában nőtt meg az agresszív versenyzés szintje, főleg amikor megérkeznek a fiatalok a Moto2-ből: Zarco is elég agresszív például. Lehet persze ezen idegeskedni, de ez úgysem változtat semmin. Ilyen ez a játék most: kicsit veszélyesebb, de ha nem tetszik, otthon lehet maradni.”

„Nagyon élveztem a futamot, remek verseny volt az elejétől kezdve, amikor Millerrel és Espargaróval vívtunk. De jó volt a tempóm, aztán főleg Zarcóval csatáztunk, majd megjött Iannone, aki a legrosszabb versenyző, akivel küzdeni kellhet. Emlékszem a 2015-ös kemény csatánkra is, amikor az utolsó körben győzött le. Ellene és Zarco ellen is a maximumot próbáltam nyújtani, de Marquezzel is remek csatát vívtunk. Szóval nagyszerű verseny volt, nagyon élveztem”
– zárta gondolatait Rossi.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások