Jegyek

Rossi: „Furcsa, hogy pont ott szenvedünk legjobban, ahol...

MotoGP
Rossi: „Furcsa, hogy pont ott szenvedünk legjobban, ahol tavaly nyertem”
2017.06.11. 19:56
A jerezi után újabb csalódáskeltő versenyen van túl a kilencszeres világbajnok: mindössze a nyolcadik pozícióban zárta a Katalán Nagydíjat, s ezzel az összetettben is visszacsúszott az ötödik helyre.
 
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva. (x)

Valentino Rossi a teljes barcelonai hétvége folyamán szenvedett: szombaton a Q2-be sem tudott bekerülni, majd a versenyen a 13. helyről startolva csupán a nyolcadik pozícióba tudott előrejönni. Az egyetlen pozitívum az lehet számára, hogy két hellyel vb-éllovas kollégája, Maverick Vinales előtt futott be, ám ez sem vigasztalja az olaszt, aki tavaly még győzni tudott a Circuit de Catalunya versenypályán. A leintést követően így értékelt a Yamaha motorosa:
 
„Nagyon szomorúak vagyunk a hétvégi eredmények és a verseny miatt” – idézi a „Doktor” szavait a Crash.net szakoldal. „Egyrészt ez az egyik kedvenc pályám, és arra számítottunk, hogy jó futamunk lesz, már csak azért is, mert tavaly nagyszerű versenyt futottam és nyertem itt. Bennünk volt persze az aggodalom, hogy ugyanúgy szenvedhetünk, mint Jerezben – nagyon furcsa, hogy pont az a két verseny volt eddig a legrosszabb, ahol egy éve még győztem.”
„A hétvégén sok mindent megpróbáltunk, de egyáltalán nem voltunk elég gyorsak, a mai verseny pedig rendkívül kemény volt. A fő probléma, hogy a motor túlságosan alulkormányzott és emiatt egyre nagyobb gondban voltam a hátsó gumival. Mindent megpróbáltam, de képtelen voltam gyorsan kijönni a kanyarokból. De nekem inkább a kanyarodás terén hiányzik valami azóta, hogy először kipróbáltam ezt a motort. Folyamatosan szenvedek ezzel, hol jobban, hol kevésbé. Reméljük, holnap tudunk tesztelni valamit, amivel fejlődhetünk.”
 
A Movistar Yamaha kétségeit erősítheti, hogy a Tech3 szatellit motorosai jobban szerepeltek náluk, Zarco és Folger viszont még a 2016-os gépet használja – Rossi is ezt az okot valószínűsíti: „Elképzelhető, hogy a régebbi motor miatt, mert az szerintem jobban kanyarodik és kevésbé használja el a gumikat, és itt Jerezhez hasonlóan gyorsabbak tudtak lenni nálunk.”
 
Rossi mostani eredményének köszönhetően visszacsúszott a bajnokság ötödik helyére – pedig néhány hete még éllovasként érkezett meg Európába. „Már az is jó, hogy tudtam szerezni néhány pontot, de nagy kár, hogy veszítettem két pozíciót a bajnokságban. Mindenesetre még így is nagyon szoros az állás, hiszen öten vagyunk 28 ponton belül, de Zarco és Lorenzo sincs messze. Most már a jövőre kell koncentrálnunk: hétfőn fontos tesztünk lesz, és örülünk neki, hogy azon a pályán gyakorolhatunk, ahol ennyire szenvedtünk. Reméljük, tudunk javítani a tempónkon és az érzésen” – utalt a hétfői kollektív tesztre a 38 éves motoros.

Fotók: Yamaha Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: