Moto2

Rossi és Marc Marquez után a testvérek is egymással vívnak

Úgy tűnik, a fiatalabb fivérek továbbviszik a családi hagyományokat, és ahogy a bátyjaik a MotoGP-ben, ők a Moto2-ben csatáznak egymással. Austinban Alex Marquez lett a jobb, de a Doctor öccse, Luca Marini szorosan ott volt a nyomában.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!
Nagyon úgy tűnik, hogy nemcsak a MotoGP-ben, hanem már a Moto2-ben is nagy csatákat vív egymással a Rossi és a Marquez-család egy-egy tagja. A két világklasszis, Valentino Rossi és Marc Marquez fiatalabb testvérei legutóbb Austinban is összeakasztották a nem létező bajszukat, amiből a rutinosabb, a Moto3-ban már vb-címig jutó Alex Marquez jött ki ezúttal győztesen kettejük csatájából. A kisebbik Marquez ugyanis 5. helyen zárt, és majd három tizeddel előzte meg a mögötte célba érkező Luca Marinit, a Doctor féltestvérét. Érdekes, hogy a két ifjab fivér az összetettben is egymás nyomában van, a spanyol itt is az ötödik 36 ponttal, míg az olasz a hatodik pozícióban várhatja a folytatást, és Marini neve mellett 27 egység található. Austinban egyébként fordított futama volt a két motorosnak, hiszen Marquez az első helyről csúszott vissza, míg Marini hátrébbról jött fel a végére.
 
„Nagyon jól kezdődött a futam a számomra, hiszen az első sorból rajtolva az élre álltam, és a vezető helyemet nyolc körön keresztül meg is tudtam tartani. Minden rendben volt, de utána elkövettem pár hibát, ráadásul a hátsó kerék tapadása sem volt az igazi. Akárcsak az elért helyezésem, ám így is sikerült értékes pontokat szereznem. A saját teljesítményemmel természetesen nem vagyok megelégedve, de sok van még hátra a szezonból, van időm kijavítani a hibákat” – vélekedett a 22 éves spanyol motoros.
 
Rossi féltestvére a tizedik helyről remekül rajtolva jött fel a hatodik pozícióig, ám úgy tűnik, a még jobb eredmény elérésében az ismételten fájó válla akadályozta meg, pedig az utolsó körökben nagy csatában volt az ötödik helyért.
„Nagyon nehéz futamon vagyok túl, ráadásul fizikailag is megviselt, ugyanis ezúttal nagyon éreztem a műtött vállamat. Végig erős volt a tempóm, a motorom hibátlanul működött, talán a dobogóért is harcolhattam volna. Az utolsó körökben aztán valami elment, ám addig, amíg nem elemezzük ki az adatokat, nem tudom megmondani, mi is történhetett. Összességében nagyon örülök a helyezésemnek, és annak, hogy összetettben is szereztem értékes pontokat” – jelentette ki Luca Marini, akinek mindössze 23 pont a hátránya az elsőhöz képest.


Hozzászólások