Jegyek

Rossi: „Ennél jobbnak kell lennünk Katarban”

MotoGP
Rossi: „Ennél jobbnak kell lennünk Katarban”
2017.02.17. 13:13
A 38 éves motoros a top10-be sem fért be a Phillip Island-i teszt utolsó napján, így érthető módon nem volt elégedett az ausztráliai tapasztalatokkal. Ugyanakkor úgy érzi, nincs messze az éllovas kettőstől.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Az elmúlt három szezont a világbajnoki pontverseny második helyén záró Valentino Rossi számára nem alakult a legjobban a téli tesztidőszak második gyakorlása: noha az első napon még második lett Phillip Islanden, végül csupán a 12. helyen végzett az összesített tabellán. A Yamaha motorosa hangsúlyozta, hogy elsősorban nem is a gyorskörökre koncentráltak, de elmondása szerint nem csak ezen múlott a gyenge helyezés:
 
„Nagyon sokat szenvedtem mindkét gumival, különösen az elsővel” – olvasható Rossi pénteki nyilatkozta a Motorsport.com szakoldal hasábjain. „Nyilvánvaló, hogy ez a hőmérséklet és ezek a körülmények teljesen mások, mint a nagydíj idején, így túl puha volt a keverék. De őszintén szólva, elsősorban nem is erről szólt a mai programom. Próbáltunk a lehető legtöbbet foglalkozni a versenyek második felében mutatott tempóval, mivel tavaly szenvedtünk ezen a téren.”
„Kipróbáltunk egy teljesen eltérő elképzelést, de végül nem sokat javultunk vele. Ki kell próbálnunk még valami mást. Úgy vélem, vannak biztató elemei a gépnek, például a motorblokkot illetően, de egyértelmű, hogy nem volt egyszerű ez a teszt számomra. Éppen ezért nem is vagyok elégedett, ennél jobbnak kell lennünk Katarban”
– fogalmazott az olasz, hozzátéve, hogy a március 10-től 12-ig esedékes utolsó teszten is valami újat kell kipróbálniuk, ha erősebben akarnak teljesíteni használt gumikon.
 
Rossi ugyanakkor a top10-en kívüli helyezés ellenére sem érzi úgy, hogy tempó tekintetében nagy lenne a lemaradása a teszteket eddig uraló Maverick Vinales, Marc Marquez kettőssel szemben: „Elég közel vagyok, noha Phillip Island különös pályának számít. Akárcsak Malajziában, itt is Marquez és Vinales voltak a leggyorsabbak. Azon kell dolgoznunk, hogy közelebb kerüljünk hozzájuk. Többé-kevésbé közel is vagyok, de Sepangban a végén képes voltam egy jó időt elérni. Ha az éllovasokhoz képesti lemaradást nézzük, itt talán rosszabb volt a helyzet.”

Fotók: zimbio
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: