MotoGP

Rossi: „Elvileg gyorsnak kell lennünk Le Mans-ban”

A szenvedős jerezi hétvége után erősebb teljesítményben bíznak a Movistar Yamaha versenyzői: Maverick Vinales megismételné tavalyi győzelmét, de olasz társa is az élmezőnyben szeretne szerepelni.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

2017-hez hasonlóan borzalmasan sikerült a Spanyol Nagydíj hétvégéje a Yamaha gyári motorosai számára, ám ha követik a tavalyi tendenciákat, akkor Le Mans-ban viszont erősen szerepelhetnek, hiszen egy éve könnyen kettős győzelmet arathattak volna – csak Valentino Rossi utolsó körös bukása gátolta meg őket ebben. A hangvillások versenyzői szerint ráadásul a múlt heti kollektív jerezi, valamint privát mugellói teszt is jól sikerült, így mind a „Doktor”, mind a tavalyi futamot megnyerő, s a bajnokságban harmadik helyen álló Maverick Vinales is optimistán készül a Francia Nagydíjra:

„A jerezi verseny idén is roppant nehéz volt számunkra. Szerencsére a múlt heti tesztek már jobban alakultak” – idézi Vinalest a Yamaha előzetes közleménye. „Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő beállítást számomra, szóval bizakodva készülök Le Mans-ra. Nagyon jó emlékeim vannak tavalyról, hiszen nyertem a Yamahával, szóval remélhetőleg meg tudjuk ismételni ezt a sikert. Le Mans egy kedvező pálya számunkra, az én stílusomhoz is passzol, és szerintem igen jó munkát tudunk majd végezni. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy az eredménylista élére kerülhessünk.”

Az idén egyelőre egyetlen dobogós helyezést begyűjtő Rossi így fogalmazott: „Örülök, hogy Franciaországba utazunk, mert papíron gyorsnak kell lennünk Le Mans-ban: általában a Yamahák jól működnek ott. Úgy vélem, pillanatnyilag elég nehéz megjósolni, mi lesz a helyzet, mivel a riválisaink is erősek, szóval meglátjuk, mire leszünk képesek. Arra számítok, hogy versenyképesebbek leszünk, mint az előző nagydíjakon, de még nem tudom, hol fogunk állni a többi motorhoz képest, érdekes lesz ezt kitalálni majd. Nyilvánvaló, hogy a srácok és én is mindent beleadunk, hogy jó versenyt teljesíthessünk a hétvégén.”

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások