Jegyek

Rossi elmondta, miért nem került be az első ötbe

MotoGP
Rossi elmondta, miért nem került be az első ötbe
2017.08.12. 18:21
A Yamaha versenyzője szombat délelőtt és délután is biztató tempót diktált, az időmérőn azonban mindössze hetedik lett – a pénteki eredményekhez képesti javulást részben az új idomnak is tulajdonítja.
 
Ha idén Te is a helyszínen tekinted meg a spielbergi hétvégét, küldd el nekünk rövid élménybeszámolódat vagy a versenyen készült fotódat, mi pedig a legjobbakat megosztjuk honlapunkon vagy Instagram-csatornánkon. A beszámolókat és a képeket az info@p1race.hu címre várjuk! (x)

A pénteki edzésnap még nem alakult a legjobban Valentino Rossi számára az Osztrák Nagydíjon, szombatra azonban nagyot lépett előre az olasz. A tempója eléggé erősnek tűnt, az időmérőn ennek ellenére is csupán a hetedik pozícióba kvalifikálta magát, így a harmadik sorból kell majd indulnia – a yamahás szerint az utolsó szett gumival nem stimmelt valami, mert különben akár az első sorba is beférhetett volna:

„Már a harmadik edzés első kimenetelétől nagyon sokat javítottunk a motor egyensúlyán, jól éreztem magam rajta, versenyképes voltam” – nyilatkozta a nap végén Rossi, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi. „Az időmérőn a lágy gumin is elég erős voltam, de sajnos a második szett nem igazán működött jól. Kevesebb volt a tapadás, és sokszor kipörögtek a kerekek. Próbáltam a maximumot nyújtani, de képtelenség volt javítani.”
„Egyértelmű, hogy a legjobb ötbe kerülhettem volna, akár még az első sorba. Sajnos néha megtörténik az ilyesmi, most éppen velem. Így a harmadik sorból kell rajtolnom, ami sosem egyszerű, de a tempóm nem rossz, így meg kell próbálnunk az elejétől kezdve keményen nyomni, aztán meglátjuk, mi lesz. Úgy gondolom, a gumiválasztás kulcsfontosságú lesz, mert minden lehetőség adott, szóval a megfelelő döntést kell meghoznunk.”


Rossi motorjára a mai napon felkerült a brnói teszten először látott új „szárnyas” idom is, amelyről először úgy gondolta a „Doktor”, hogy a gyors egyenesekkel tűzdelt Red Bull Ringen nem veszik majd hasznát, de a 38 éves motoros elismerte, hogy tévedett: „Őszintén úgy érzem, hogy nem ez a legjobb pálya a használatára, de tegnap eléggé küzdöttünk az egykerekezéssel, ezért úgy döntöttünk, kipróbáljuk. Végül valóban segített, jobb vele motorozni, szóval szerintem vasárnap is használni fogom” – fogalmazott az összetettben negyedik helyen álló yamahás.

Fotók: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: