MotoGP

Rossi: „Barcelonában erősebbek lehetünk, mint Mugellóban”

A kilencszeres világbajnok szerint az új aszfalt segíteni fogja a Yamahát a hétvégi Katalán Nagydíjon. A csapattárs Maverick Vinales is visszatérne a dobogóra hazai közönsége előtt.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Elképesztő leírni, de úgy utazik a Movistar Yamaha alakulata Barcelonába, hogy ha ezen a hétvégén sem nyernek, akkor már egy éve lesz az utolsó győzelmüknek (legutóbb Valentino Rossi diadalmaskodott velük a tavalyi asseni futamon). 2017-ben pocsékul szerepeltek a Katalán Nagydíjon, ám azóta megváltoztak a körülmények: egyfelől módosították a nyomvonalat is, ám a hangvillások számára ennél is fontosabb, hogy idő közben újraaszfaltozták a catalunyai pályát. Márpedig a jó tapadású helyszíneken rendre kevésbé szoktak szenvedni, és pontosan ebben bízik Rossi is:

„Remélem, erősebb lehetek a catalunyai pályán, szerintem itt sokkal több bennünk a potenciál, mint volt Mugellóban” – vélekedett a Yamaha sajtóközleményében az olasz, aki a két héttel ezelőtti Olasz Nagydíjon is dobogóra állhatott. „A barcelonai teszten találtunk valamit. Az új pályafelület jobban kedvez nekünk, az új aszfalt segítheti a Yamahát. Továbbra is szenvedünk néhány területen, de koncentráltnak kell maradnunk, nem szabad feladnunk, hogy további pontokat gyűjthessünk” – fogalmazott az összetettben második helyet elfoglaló Rossi. A csapattárs Maverick Vinales, aki a leggyorsabb volt a néhány héttel ezelőtti barcelonai teszten, ugyancsak optimistán készül:

„Montmeló egy nagyon különleges helyszín számomra, mivel ez a hazai versenyem. Mindig remek a hangulat itt, rengeteg lelkes rajongó látogat ki. A mugellói eredmény ellenére jó hangulatban és rendkívül motiváltan érkezünk meg a versenyre. Ismét megpróbálunk a lehető legtöbb pontot gyűjteni, hogy előrébb léphessünk a bajnokságban. Szeretnék dobogóra állni Barcelonában, nagyszerű lenne nekem és a csapat számára is. Keményen dolgoznak, hogy minden nagydíjon megtaláljuk a helyes beállításokat. Szóval továbbra is koncentrálunk és igyekszünk a legjobb oldalunkat mutatni a rajongóinknak.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások