Jegyek

Rossi a 2015 végi események miatt volt szétszórt tavaly?

MotoGP
Rossi a 2015 végi események miatt volt szétszórt tavaly?
2017.01.04. 15:53
A kilencszeres vb-győztes főmérnöke, Silvano Galbusera szerint az előző év végi botrány miatt nem volt elég összeszedett a Yamaha versenyzője. A szakember szerint valószínűleg idén is a Hondát és Marc Marquezt kell legyőzni.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Valentino Rossi 2015-ben a szezon végéig vezette az összetett pontversenyt, végül azonban Jorge Lorenzóé lett a világbajnoki elsőség. A „Doktort” nem is feltétlenül a vereség, hanem a Malajziai Nagydíjon épp általa kirobbantott botrány viselte meg igazán – olyannyira, hogy főmérnöke, Silvano Galbusera szerint mindez az olasz 2016-os idényére is rányomta a bélyegét, ahol bár újfent gyors volt, több versenyen is elesett és nullázott, így hamar behozhatatlan hátrányba került a kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Marc Marquezzel szemben.
 
„Kimerültnek, ugyanakkor továbbra is motiváltnak láttam, készen állt a harcra” – nyilatkozta Galbusera a Gazzetta dello Sportnak a tavalyi esztendő elejéről. „2016-ban azonban kicsit szétszórt volt: bár a tesztek újra meghozták az önbizalmát, nem volt olyan nyugodt, mint általában. Tudta, hogy óvatosnak kell lennie, mert minden egyes apró, Marquezzel kapcsolatos incidenst felnagyítanának. Nem engedhette meg, hogy bármi is történjen. De most már újra csak egy célja van: mindenkit legyőzni. Nehéz feladat, kemény szezon vár ránk.”
 
A szakember egyúttal már előre is tekintett a 2017-es idényre: „A sepangi teszten meglátjuk majd, nagyjából milyen versenyképesek vagyunk, s hogy a többiek szintjén állunk-e vagy csak üldözzük a Hondát és a Ducatit. Mostanra komoly fejlődést értek el előbbiek az elektronikával, így a Honda-Marquez páros a legveszélyesebb, ezt a kombinációt kell legyőzni” – vélekedett Galbusera. A főmérnök a Yamahától távozó Lorenzóról is elmondta a véleményét: szerinte a spanyol ugyan nyerhet néhány futamot, azt nehezen tudja elképzelni, hogy a Ducatival harcba szálljon az újabb vb-címért.
 
Fotó: zimbio
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: