Formula-E

Rosenqvisté a vasárnapi pole, Buemi a rajtrács végén

A Mahindra pilótája a gyengébb szombati szereplés után rajtelsőséggel vágott vissza Hongkongban, ám az igazán nagy meglepetések mögötte következtek: egy újonc indulhat a második kockából!
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk!

Vasárnap újabb szabadedzéssel és időmérővel folytatódott a duplafutamos hongkongi szezonnyitó programja a Formula-E-ben. A kvalifikációt először rendezték az idén bevezetett új szisztéma alapján, azaz a csoportbeosztásokat már nem sorsolták, hanem a bajnokság állása alapján sorolták be a versenyzőket, csupán az dőlt el számhúzással, hogy az egyes ötös csoportok milyen sorrendben gurulnak pályára.
 
Már ebben a szakaszban komoly meglepetést láthattunk, hiszen Mitch Evans volt a leggyorsabb a második idényét teljesítő Jaguarral, amely aztán majdnem a pole-t is majdnem megszerezte. A rajtelsőség viszont a mahindrás Felix Rosenqvisté lett, Evans ráadásul utólag a második rajthelyét is elveszítette: miután Superpole-os körében túllépte a 200 kW-os határt, így törölték az ott elért eredményét.
 
Ezzel pedig a Venturinál ezen a hétvégén debütáló Mercedes-pilóta, Edoardo Mortara lépett előre az első sorba, majd a tegnapi győztes Sam Bird következett volna, ám őt bizarr bokszutcai balesete miatt tíz hellyel hátrébb sorolták. Így viszont Daniel Abt és Evans fér majd be a második sorba, míg a szombati dobogósok közül Jean-Eric Vergne a nyolcadik, Nick Heidfeld pedig csak a 11. helyen végzett. A korábbi bajnokok azonban még náluk is jobban leégtek: Nelson Piquet a 12., a címvédő Lucas di Grassi a 13., míg a széria történetének legeredményesebb pilótája, Sebastien Buemi a tök utolsó pozícióban zárta az időmérőt.
 
A Formula-E második hongkongi futama itthoni idő szerint 8 órakor startol, s az Eurosport 1 élőben közvetíti.
 
A vasárnapi időmérő végeredménye:

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások