Formula-E

Rosenqvisté a pole Rómában

Felix Rosenqvist szerezte meg a pole pozíciót a római ePrix kvalifikációján. A világbajnoki tabella második helyezettje közvetlen üldözője, Bird elől hódította el a rajtelsőséget a furcsa incidensekkel tarkított időmérőn, míg a listavezető Vergne csak a nyolcadik helyről indulhat majd.
Szeretnél élőben szurkolni Michelisz Norbinak, a Zengő Motorsport pilótáinak, Nagy Norbinak és Szabó Zsoltnak, valamint a szabadkártyásként induló Tassi Attilának és Nagy Daninak a Hungaroringen? Akkor rendeld meg jegyshopunkon keresztül a belépődet a WTCR hazai futamára!

Rosenqvist hangolt a legjobban az időmérőre Rómában, ahol története során először csap össze az elektromos széria mezőnye. Nem alakult jól a kvali Filippinek és D’Ambrosiónak, ugyanis nem értek fel a Q1 leintése előtt a mért körükre, így nem is tudtak versenyképes időt futni. Őket követte a bajnokság első öt helyezettje a Q2-ben és taroltak is: a nagyot rontó Piquet kivételével mindegyikük befért az addig vezető Blomqvist elé. A harmadik etap nagy áldozata Mortara volt, aki a kelleténél szorosabb ismeretséget kötött a fallal, így lényegében vezethetetlen autóval botorkált körbe a pályán.
Mortara szerencsétlenül ért hozzá a falhoz

Evans és Di Grassi egy negyedik illetve ötödik idővel bejelentkezett a  Superpole-ba jutásra, így viszont a bajnoki tabellát vezető Vergne a legjobb ötön kívülre került. A Q4 egy bizarr incidenssel kezdődött: Da Costát engedték rá Lópezre a boxutcában, mindkettejüket kiírva a további küzdelmekből. A pályára kijutottak közül Lotterer bizonyult a legjobbnak, ideje rögtön a tabella élére repítette őt – Di Grassit elütve a Superpole-ba jutástól.
Da Costa és López fura incidense

A Superpole-ba tehát Lotterer, Rosenqvist, Buemi, Bird és Evans jutott be. Evans 1:37.199-es idővel állította fel a mércét, Bird viszont rögtön meg is javította ezt az időt két tizeddel egy jó utolsó szektor után. Buemi rontott a visszafordítóban, így nyolc tizeddel lemaradva csak a harmadik helyre sorolt be, Rosenqvist viszont magabiztosan, három lila szektor után majd hét tizednyi előnnyel vette át a vezetést. Utolsóként Lotterer gördült a pályára, ám hiába futotta egyéni legjobbját, ez is csak a negyedik helyre volt elég. Az Eurosport által közvetített futam ma délután, 16:00-tól veszi kezdetét.

Az időmérő edzés végeredménye:


Fotó: Michelin Motorsport


Hozzászólások