Formula-E

Rosenqvist még nem tett le az F1-ről

A Formula-E összetettjében második helyen álló svéd úgy érzi, az elektromos szériából van a legjobb esélye eljutni a száguldó cirkuszig. Már a legutóbbi, chilei versenyen is csak a bajnoki címet tartotta a szeme előtt.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Felix Rosenqvist a fiatal generáció egyik legsokoldalúbb versenyzője: 2015-ben Formula-3-as Európa-bajnok lett, és két alkalommal a legendás makaói futamot is megnyerte. Ennél feljebb azonban nem jutott a formulaautós ranglétrán, s helyette a Mercedes GT- és DTM-es projektjéhez csatlakozott, majd az előző idényben a Formula-E-ben is kipróbálta magát.

A kiválóan sikerült újoncév után most már szinte kizárólag az elektromos szériára koncentrál – pár napja derült ki, hogy a japán Super GT-ben is szerepelni fog –, s jelenleg második helyen áll a tabellán Jean-Eric Vergne mögött. A Mahindra pilótája elismerte: még mindig nem tett le arról, hogy egy napon bekerüljön az autósport csúcsának számító Formula-1-be – pedig 26 éves korával már nem számít annyira fiatalnak –, s úgy érzi, erre a legjobb esélye a Formula-E-ben villantva van:

„Eléggé nyilvánvalóvá tettem, hogy ez az a bajnokság, ahol pillanatnyilag lenni szeretnék” – idézi Rosenqvist szavait a Motorsport.com. „Úgy gondolom, innen van a legjobb esélyem eljutni a Formula-1-ig, ha van még egyáltalán sanszom erre. Az F1-en kívül itt mennek a legjobb versenyzők. Amíg le tudom győzni az ittenieket, addig elég jónak kellene lennem, nem igaz? Jelenleg így látom a pályafutásomat: még elég fiatal vagyok ahhoz, hogy bejussak az F1-be, nem szabad feladnom ezt. Szerintem ehhez ez a legjobb hely, és nem a DTM, az F2 vagy az IndyCar.”

Bár még csak négy futam ment le a 2017/2018-as szezonból, Rosenqvist már a legutóbbi, chilei versenyen, ahol a mezőny közepéről indulva lett negyedik, is a bajnokságot szem előtt tartva vezetett: „Olyan helyzetbe kerültem a végén, hogy harcolhattam a győzelemért, de inkább nem akartam beszállni abba az őrült csatába. Csak a bajnokságra gondoltam. Talán ha a harmadik helyről rajtolok, más lett volna a helyzet, hiszen úgy vissza kellett volna szereznem egy pozíciót, de így, hogy nulla pontról indultam és végül 12-vel zártam, inkább kiszálltam a játékból. Ez volt a helyes döntés.”

Fotó: Mahindra Racing


Hozzászólások